Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Семейна закуска

Сутрините могат да са доста забързани, защото всеки се е устремил към предстоящите задачи. За да сте сигурни, че денят ще започне добре, пригответе закуската още предната вечер. Хладилникът е вашият незаменим помощник в тази задача.

Типична семейна сутрин

Вероятно ви е познато обичайното сутрешно суетене. Будилникът звъни и всички изведнъж се разбързват. Един трябва да отиде на работа, друг – в детската градина или в училището. Междувременно се налага да откриете втората обувка на детето, да намажете филийките за закуска в межучасието, да помогнете с измиването на зъбите и да не си забравите лаптопа за офиса. Семейно ежедневие, което всички познаваме добре.

Подготовката е ключов момент

Често няколко прости стъпки са достатъчни, за да протичат утрините ви в по-спокойна атмосфера. Какво ще кажете за идеята да приготвите масата и закуската още предната вечер? Хладилникът ще запази продуктите свежи, а сутринта вие ще разполагате с десет минути повече, за да закусите заедно и да се насладите на споделения момент със семейството си.

Практична идея за закуска

Мюсли или закуска с овесени ядки и мляко, приготвена предната вечер, е чудесна идея. Пригответе закуската и я оставете в хладилника през нощта. Към овесените ядки и млякото можете да добавите плодове и различни ядки. Не само е вкусно, но и изглежда чудесно. Тази закуска комбинира всички основни групи храни: зърнени храни, млечни продукти и сурова храна. Не само че е лесна за изпълнение, но е и здравословна. Всъщност това е идеалната закуска.

Смути или кисело мляко за онези, които не обичат да закусват

Смутитата също може да приготвите още предната вечер и да ги предложите на членовете на семейството, които се мръщят на закуската. Ако детето ви сутрин няма апетит, дайте му кисело мляко, чаша мляко или какао. Все пак е по-добре от нищо, а за втората закуска му сложете повече храна.

Опитайте се да сведете до минимум сутрешния стрес и да се насладите на минутите, прекарани със семейството ви на масата за закуска. Да ви е сладко!

От какво имате нужда:

  • продукти за закуска с овесени ядки, плодове, ядки, кисело или прясно мляко, приготвена предната вечер, например Крем йогурт с горски плодове
  • пресни плодове
  • ядки
  • продукти за рецепта за смути, например Смути за закуска
  • кисело мляко
  • прясно мляко или какао