Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Салата с оризови спагети

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

25 г сушени черни гъби
2 малки жълти червени чушки
2 скилидки чесън
4 с.л. сусамово олио
250 г телешка кайма
4 с.л. соев сос
2 ч.л. самбал олек
250 г оризови спагети
250 мл горещ зеленчуков бульон
1 /2 връзка магданоз
2 с.л. сок от лайм

Съвет

  • Салатата може да се гарнира с печени фъстъци.


Приготвяне

    1

Гъбите се накисват във вода, докато омекнат, подсушават се и се нарязват на дребно. Чушките се разполовяват, почистват, измиват и нарязват на тънки ленти. Чесънът се обелва, смачква и задушава в 1 с.л. олио. Прибавят се чушките и всичко се задушава за около 4 минути, след което зеленчуците се махат от тигана и се оставят да изстинат.

    2

Към същата мазнина се налива още 1 с.л. олио и каймата се запържва за около 5-6 минути. Прибавят се гъбите и се пържи още 2 минути. Овкусява се с 2 с.л. соев сос и 1 ч.л. самбал олек. Каймата се оставя да изстине.

    3

Оризовите спагети се варят в зеленчуковия бульон 5 до 8 минути, отцеждат се и се измиват със студена вода. Магданозът се измива, подсушава и нарязва на ситно. Към него се прибавят останалото олио, соевият сос и самбал олек. Спагетите, сместа от зеленчуци и кайма и дресингът се смесват, разбъркват добре и сервират.