Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци

Лещeни пръчици с доматена салца

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

200 г червена леща
1 глава лук
80 г грис
3 с.л. доматено пюре
2 с.л. микс от пресни билки на вкус
2 домата
1 малка люта червена чушка
1 стрък пресен лук
3 с.л. маслиново масло
1 ч.л. сироп от агаве
лимонов сок
сол, прясно смлян черен пипер

Приготвяне

    1

Лещата се накисва в 500 мл вода и се приготвя според указанията на опаковката. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Грисът се смесва с лещата и се кисне в продължение на около 3 минути. Лукът заедно с 3 с. л. доматеното пюре, билките и лимоновия сок се разбърква, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се охлади леко.

    2

Доматите се измиват и се нарязват на ситно. Лютата чушка се срязва надлъжно, изчистват се семките и се нарязва на ситно. Лукът се обелва, измива и се нарязва на ситно. Доматите се смесват с лютата чушка, червения пипер, пресния лук и останалото доматено пюре, добавя се 1 с. л. маслиново масло, сироп от агаве и се подправя със сол и черен пипер.

    3

Лещената смес се оформя на тънки рулца, които се намазват с останалото маслиново масло, слагат се в грил тиган и се приготвят на скара. Сервират се с доматена салца.