Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пармезанови соленки с розмарин и бадеми

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (40 парчета)

40 г натрошени бадеми
125 г пармезан
1 скилидка чесън
325 г брашно
1 щипка настъргано индийско орехче
1 ч.л. сол
125 г масло
1 яйце
няколко клончета розмарин

Приготвяне

    1

Бадемите се запичат в незалепващ тиган до златисто и се оставят настрана да изстинат. Розмаринът се измива, отцежда, игличките му се отделят и накълцват на ситно. Пармезанът се настъргва на ситно. Чесънът се обелва и наситнява.

    2

Бадемите, нарязаният розмарин, пармезанът, чесънът, брашното, индийското орехче и солта се замесват с маслото, яйцето и 60 мл студена вода. Оформя се гладко тесто и се поставя във фризера за около час.

    3

Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене). Тестото се разточва върху работна повърхност, поръсена с брашно на дебелина 0,5 см. С помощта на резец във формата на звезда се изрязват приблизително 45 соленки, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

    4

Соленките се декорират с останалите клончета розмарин, които предварително са навлажнени с вода, за да не изгарят бързо, и се пекат за около 15 минути. Сервират се напълно изстинали.