Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнена тиква с боб, манатарки и чушки

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

200 г лук
20 г чесън
100 г сухи чушки
250 г праз лук
700 г манатарки
10 г пушен червен пипер
50 г доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
10 г пресен джоджен
100 мл олио
1 тиква
500 г боб
1 л зеленчуков бульон
500 г червен боб

Приготвяне

    1

Бобът се накисва за една вечер, след това се сварява почти до готовност.

    2

В дълбока тенджера се запържват манатарките до златисто и се овкусяват със сол и черен пипер. Изваждат се, когато са готови. В същата тенджера се добавя олио и ситно нарязаните лук, чесън, сухи чушки и праз. Задушават се за около 10 минути, добавя се пушеният пипер и след около минута – доматеното пюре.

    3

Всичко се запържва, докато водата от доматеното пюре изври. След това се връщат манатарките заедно с вече сварения боб и зеленчуковия бульон. Ястието се овкусява със сол, черен пипер и джоджен, оставя се да поври около 10 минути.

    4

Тиквата се почиства и издълбава от семките, капачето се запазва. Бобът се изсипва в тиквата, след като е врял 10 минути. Сместа не трябва да бъде като супа, а по-скоро като яхния. Ако изглежда много рядка, може да се сгъсти с брашно или да се пасира част от боба. Тиквата се пече на 180-200°C за около 1 час и 20 минути или докато бобът е напълно сготвен.


Видеорецепта