Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Вита торта

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

За блата:

6 яйца
200 г захар
260 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
30 г какао
1 ванилия
30 мл крем ликьор

За карамелизираните бадеми:

100 г печени бадеми със сол
60 г захар

За крема:

200 г краве масло на стайна температура
100 г черен шоколад
150 г пудра захар
100 мл сладкарска сметана

За глазурата:

100 г черен шоколад
50 г бял шоколад
1 с.л. олио

Приготвяне

    1

Блатът се приготвя като яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с половината от захарта и ванилията, до побеляване. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и внимателно се сипват към жълтъците. Прибавя се смесеното с бакпулвера брашно и се разбърква внимателно. Тестото се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и се разбърква.

    2

Фурната се загрява на 180 °С. Две тави се застилат с пергаментова хартия. В едната се слага бялото тесто, а в другата – кафявото. Блатовете се пекат до готовност – около 10 минути. Отделят се от хартията, докато са още топли.

    3

Захарта за бадемите се карамелизира. Сипват се бадемите и се разбърква. Изваждат се върху силиконов килим за да изстинат и да се втвърди карамелът. След това се счукват в хаванче.

    4

Кремът се приготвя като шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя леко да се охлади. Маслото се разбива със захарта. Сипва се шоколадът. Разбива се до хомогенизиране. Сладкарската сметана се разбива, докато стане пухкава.

    5

Блатовете се заравняват и се нарязват по дължина на ленти – с широчина, равна на височината на формата за торта.

    6

Средата на тортата се оформя от един бял блат, който се намазва с крем ликьор и след това и с шоколадов крем. Поръсва се с накълцани бадеми. Завива се на руло. Около него се навиват останалите блатове, намазани с ликьор и крем, и поръсени с крокант, като се редуват по цветове.

    7

Тортата се поставя в поднос, стяга се с пръстен за торта и отгоре се намазва със сметаната. Оставя се в хладилник за 4 часа, след което се освобождава от формата.

    8

Глазурата се приготвя като черният шоколад се разтопява и се смесва с олиото. Тортата се залива с глазурата.

    9

С разтопения бял шоколад с правят декоративни шарки – като паяжини.