Кесадия
Продукти (2 порции)
400 г | телешко месо |
1 | зелена чушка |
1 | червена чушка |
1 глава | червен лук |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | черен пипер |
2 | тортили |
100 г | кашкавал |
маслиново масло K-Classic |
за гуакамолето:
1 /2 | авокадо |
1 /2 глава | червен лук |
1 /2 | червена чушка |
1 /2 | домат |
магданоз | |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | чесън на прах |
Приготвяне
- 1
В предварително загрят тиган се сипват 2 с.л. маслиново масло. Добавя се нарязаното на ивици телешко месо, нарязаните чушки и червен лук. Поръсва се със сол и черен пипер. Разбърква се, тиганът се похлупва с капак и се готви около 6-7 минути или до готовност на месото.
- 2
В загрят грил тиган се слага една тортила питка. Върху едната половина на питката се поръсва настърган кашкавал. Отгоре се сипват няколко лъжици от сместа с телешкото и зеленчуците. Поръсва се с още малко кашкавал и се похлупва с другата половина на питката. Оставя се така за 1-2 минути, за да се разтопи кашкавалът, след което питката се обръща. Готви се още 1-2 минути и се маха от котлона. Повтаря се с втората питка.
- 3
Авокадото се разполовява, почиства се от кората с помощта на лъжица и се слага в купа. Поръсва се със сол и чесън на прах и се намачква с вилица. Към намачканото авокадо се прибавят наситнените ½ глава червен лук, ½ червена чушка и ½ домат. Разбърква се с лъжица и се добавя наситненият магданоз. Разбърква се още веднъж, докато всички съставки се смесят.
- 4
Кесадиите се сервират топли заедно с гуакамолето.