Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Патешко магре

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

350 г патешко филе с кожа
3 ч.л. сол
2 ч.л. черен пипер
500 г пресни картофи
1 ч.л. червен пипер
1 чаша червено вино
1 чаша пилешки бульон
сок от 1/2 портокал
1 с.л. мед

Приготвяне

    1

Патешкото филе се слага върху кухненска дъска с кожата нагоре. С остър нож се правят диагонални прорези върху кожата, на около 1 см разстояние един от друг. Поръсва се с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер от двете страни.

    2

Овкусеното патешкото филе се слага в студен тиган, без никаква мазнина, с кожата надолу (важно е тиганът да не е предварително загрят при слагането на филето). Тиганът се поставя на котлон на средна температура. Постепенно, при загряването на тигана мазнината от кожата на филето ще се стопи.

    3

Когато кожата стане златиста и хрупкава, филето се обръща и се запечатва и от другата страна за още 3-4 минути. След това се обръща отново, с кожата надолу, и се слага във фурната, загрята на 200 °С, за 6 минути.

    4

Картофите се сваряват цели в подсолена вода. След като се сварят, се слагат върху кухненска дъска и се натискат един по един с подходяща купичка или съд, така че да се сплескат. Вече сготвеното патешко филе се маха от тигана и на негово място, в останалата мазнина се слагат смачканите картофи. Поръсват се с ½ ч.л. сол и ½ ч.л. червен пипер. Когато станат златисти, се обръщат и се овкусяват с още ½ ч.л. сол и ½ ч.л. червен пипер. Готвят се още 2-3 минути и се махат от котлона.

    5

В дълбок тиган, загрят на средна температура, се сипват червеното вино, пилешкият бульон, сокът от портокал и медът. Разбърква се, оставя се да заври и се готви, докато сосът се редуцира наполовина. Патешкото филе се нарязва и се сервира заедно с картофите и полято с винения сос.


Видеорецепта