kaufland.bg/recepti
Баница с тиква (Тиквеник)
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
1 кг | тиква |
230 г | захар |
200 г | орехи |
1 ч.л. | канела |
1 ч.л. | ванилия |
1 пакет | точени кори Брей! |
50 мл | олио |
пудра захар |
Приготвяне
- 1
Тиквата се настъргва. В загрят тиган се сипват 30 мл олио и настърганата тиква. Разбърква се и се готви докато тиквата омекне, след което се маха от котлона. Прибавят се захарта, натрошените орехи, канелата и ванилията и се разбърква добре.
- 2
Точените кори Брей! се разстилат. Най-горната кора се намазва с ½ с.л. олио и отгоре се разпределят 3-4 супени лъжици от плънката. След това две от корите под плънката се завиват на руло и се слагат в намазнена тава за печене. Повтаря се докато се завият всичките кори.
- 3
Тиквеникът се намазва с ½ с.л. олио и се слага в загрята на 200 °C фурна. Пече се 45-50 минути. Сервира се поръсен с пудра захар.