kaufland.bg/recepti
Пъстърва на керемида
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | пъстърви (1 кг) |
| 1 връзка | зелен лук |
| 200 г | стерилизирани домати |
| 4 стръка | магданоз |
| 50 г | маслини без костилки |
| 4 с. л. | олио |
| 1 | лимон |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на колелца и се запържва за около минута в сгорещеното олио. Доматите се пасират и се прибавят към лука. Сосът се овкусява със сол и се вари 10 минути.
- 2
Маслините се нарязват на дребно и се смесват със соса. Добавя се и наситненият магданоз.
- 3
Пъстървата се почиства и се посолява. В керемида се сипва от доматения сос, слага се рибата и се покрива с 2-3 резена лимон.
- 4
Керемидата се поставя в леко затоплена фурна, температурата се увеличава до 180°С и ястието се пече 25 минути.