Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургер Брей!

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 порция)

За бриош питката:

500 г бяло брашно
1 суха мая или 200 г пшенична закваска (квас)
10 г пудра захар
5 яйца Брей!
150 мл прясно мляко
200 г масло
1 яйце за намазване
сусам за поръсване

За бургера:

150 г кайма смес Брей!
1 домат Брей!
50 г кашкавал Брей!
1-2 листа от къдрава маруля Брей!
1 жълт лук
10 г майонеза
10 г кетчуп
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Започва се с подготовката на бриош питките. В съд се смесват маята и млякото със стайна температура и се оставя настрани да набъбне.

    2

Брашното се слага в голям съд. Добавят се солта и захарта и се разбъркват с пръсти. Добавят се яйцата и маята с млякото и се месят с пръсти. Полученото тесто се оставя настрани (на топло) за 30-40 минути.

    3

След това тестото се разбърква с миксер. Ако е лепкаво, всичко е наред. Трябва да достигне до етап, в който е копринено гладко и разтегливо, без да залепва по ръцете или купата. Щом е готово се добавя размекнатото масло. Месенето продължава, докато тестото стане лъскаво и гладко, и се оставя в купа, покрита с кърпа, за 2-3 часа, за да втаса.

    4

Набъбналото тесто се реже на равни части по около 100 г. Оформят се топки, които се слагат в тава с хартия. За да станат питките с правилна форма, е хубаво да се използват кръгли форми за печене. Подредената тава се оставя настрани, покрита с кърпа, докато питките не увеличат 2 пъти обема си. Това обикновенно трае около 1-2 часа.

    5

Фурната се загрява на 250⁰C с вентилатор. Преди печене, питките се мажат с разбито яйце и се поръсват със сусам. Когато се сложат във фурната, температурата се намаля на 220⁰С. Пекат се 20 минути.

    6

Върху нагорещен тиган се запича резен лук до златисто. Когато лукът е готов, в същия тиган се пече и добре оформено кюфте от каймата с дебелина не по-голяма от 1-1,5см, и радиус колкото този на питката. Необходимото време за приготвяне е около 3-4 минути от всяка страна, в зависимост от това каква степен на изпичане се търси.

    7

След като е запечено и от двете страни, върху него се слага настърган кашкавал и тиганът се покрива с капак (може и с хартия за печене), докато кашкавалът се разтопи. Готовото кюфте се поставя на дъска, докато стане време да сглобим бургера.

    8

Готовата питка се реже по средата и се маже с масло. Запича се в тигана и от двете страни.

    9

Бургерът се сглобява в следната последователност: на долната страна на питката се намазва обилно майонеза; слага се листо от маруля, кюфте, резен домат, запечен лук, сосовете и накрая капачето на питката.


Видеорецепта