Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Веган зайчета от бутер тесто

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (16 парчета)

3 с.л. кедрови ядки
16 червени и жълти чери домати
няколко стръка розмарин
няколко стръка мащерка
1 скилидка чесън
50 черни маслини
50 г сушени домати
50 мл овесена напитка K-take it veggie
сол на вкус
млян черен пипер
2 пакета (по 270 г) веган бутер тесто
1 пакет (180 г) био пастет патладжан K-take it veggie

Съвет

  • Може да се използват и другите пастети K-take it veggie – силно пикантен, от домат и босилек, от гъби шийтаке.


Приготвяне

    1

Кедровите ядки се запичат в тиган до златисто, оставят се да изстинат и се нарязват. Доматите се отцеждат и заедно с билките се нарязват на ситно.

    2

Обеленият чесън, отцедените маслини и 2 с.л. от овесената напитка се слагат във висок съд и се разбъркват с ръчен пасатор. Сушените домати се нарязват на ситно, слагат се при маслините заедно с подправките и кедровите ядки, овкусяват се със сол и черен пипер.

    3

Фурната се загрява на 180°C с вентилатор (200°C горен/долен реотан). Две тави се застилат с хартия за печене. Едното бутер тесто се намазва с маслиново-доматения крем и се покрива с другото.

    4

Тестото се притиска леко и се нарязва на 16 ленти, завива се на зайчета. Те се намазват с останалата овесена напитка и се изпичат в предварително загрята фурна за около 15 минути до златисто. След изваждане от фурната се оставят да изстинат, сервират се с пастет от патладжан, домати, билки и украсени с маслини.