Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Златно мляко

До 15 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 чаши)

за пастата:

2 с.л. куркума
30 г джинджифил
60 г кокосово масло
1 пръчка канела
3 зрънца кардамон
прясно смлян черен пипер
смляно индийско орехче

за млякото:

2 портокала
1 литър ядково мляко
3 с.л. сироп от агаве

Съвет

  • За още по-приятен вкус, при загряване на ядковото мляко може да се добави звезден анасон.


Приготвяне

    1

За пастата джинджифилът се обелва и нарязва на тънки филийки. Една супена лъжица кокосово масло се разтопява в малка тенджера, добавя се куркумата, джинджифилът, канелата и кардамонът и всичко се задушава за около минута.

    2

Сместа се залива със 100 мл вода, добавят се черният пипер и индийско орехче, и се оставя да къкри на умерен огън 10-15 минути, докато течността се редуцира наполовина. Добавя се останалото кокосово масло и се разтопява. Зрънцата кардамон и пръчката канела се отстраняват. Бульонът се пасира, пълни се в буркан с винт и се съхранява в хладилника.

    3

За златното мляко портокалите се измиват в гореща вода, подсушават се, сокът се изстисква, а от кората се настъргва (нужна е 1 чаена лъжичка от нея). Портокаловият сок се загрява с ядковото мляко, прибавя се пастата от куркума и джинджифил, разпенва се с пасатор, овкусява се със сироп от агаве и портокалова кора, и сместа се разпределя в шест чаши.

    4

По желание, златното мляко се сервира с резенчета пресен портокал и канела.