Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Крем с канелени звездички

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

За крема:

200 мл веган крем K-take it veggie
400 мл овесена напитка K-take it veggie
50 г кокосово масло
60 г сурова тръстикова захар
35 г царевично нишесте
1 ч.л. какао на прах
1 ч.л. подправка за меденки

За канелените звезди:

90 г смлени лешници
50 г фурми без костилка
20 г бадемово масло
1 /2 ч.л. портокалова кора
1 ч.л. канела на прах
30 г пудра захар

Приготвяне

    1

За крема:

    2

Царевичното нишесте се смесва с какаото и подправката за меденки, добавят се 3 с.л. овесена напитка и се разбърква до гладкост. Тръстиковата захар се смесва с 2 с.л. вода в тенджера и се карамелизира до светлокафяво, след това се деглазира с останалата овесена напитка и се оставя да къкри, докато карамелът се разтвори.

    3

Сместа с нишестето се изсипва във врящата течност, оставя се да къкри 1-2 минути при непрекъснато бъркане и след това се изсипва в купа. Разтопеното кокосовото масло се добавя към хладката сметана, разбърква се до гладкост и се оставя да се охлади. Разбитата с кокосово масло сметана се добавя към крема, разпределя се по равно в 6 чаши и се охлажда за поне един час, а най-добре за цяла нощ.

    4

За канелените звезди:

    5

Фурмите се нарязват на ситно и се смесват с бадемовото масло, канелата, портокаловата кора и лешниците. Сместа се замразява за 15 минути, разточва се между два листа хартия за печене с дебелина 1,5 см и от нея се изрязват малки звезди.

    6

Половин чаена лъжичка вода се смесва с пудра захар, разбърква се до гладка течна смес и с нея се намазват звездичките. Оставя се да попие и изсъхне.

    7

Кремът се изважда от хладилника и се украсява с канелени звезди и по желание с касис.