Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Морковен тарт

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 парчета)

100 г пармезан Reggiano K-Favourites
100 г студено масло
250 г пшенично брашно тип 550
1 ч.л. бакпулвер
сол
4 яйца
400 г моркови
1 с.л. маслиново масло
1 скилидка чесън
1 с.л. горчица
крема сирене
черен пипер
индийско орехче
50 г кашу K-Favourites
50 г песто
(напр. магданоз, див лук, мащерка) пресни пролетни билки

Приготвяне

    1

50 г от пармезана се настъргват, а маслото се нарязва на кубчета. Двата продукта се смесват с брашното, бакпулвера, щипка сол и едно яйце до оформянето на гладко тесто. Омесеното тесто се оставя на хладно.

    2

Фурната се загрява на 180C° вентилатор (200C° горен/долен реотан). Морковите се измиват, 80 г от тях се обелват на тънки ивици с помощта на белачка за зеленчуци, овкусяват със сол и маслиново масло и се оставят настрани. Останалите се нарязват на ситно, сваряват се във вряща подсолена вода за 8-10 минути, докато омекнат, отцеждат се и се оставят да изстинат.

    3

Обеленият чесън се пасира на ситно със сварените моркови и горчица. Така полученото пюре се смесва с крема сирено и останалите яйца до гладкост. Подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче.

    4

Тестото се разточва върху набрашнена повърхност в кръгла форма (приблизително 26 см в диаметър), притиска се към форма за тарт (24 см в диаметър) и се оформя ръб. Пюрето от моркови се изсипва върху тестото и се пече във фурната за около 35 минути.

    5

Кашуто се нарязва и запича в тиган с незалепващо покритие до златистокафяво и се настъргва останалият пармезан. Билките се измиват и накъсват.

    6

Тартът се охлажда леко и изважда от формата. Отгоре се нареждат ивици моркови, поръсва се с кашу, билки и пармезан и се сервира полят с песто.