Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Панакота от бяло кафе с компот от череши и крамбъл

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

150 г замразени череши
150 г сладко от череши K-Favourites
75 г пшенично брашно тип 405
3 с.л. кафе K-Favorites Barista Espresso на зърна
50 г бадеми K-Favourites
50 г студено масло
90 г сурова тръстикова захар
400 мл бита сметана
100 г крема сирене
1 /2 ч.л. джинджифил
1 /2 ч.л. канела
1 /2 ч.л. смлян анасон
3 листа желатин
1 ч.л. ванилов екстракт

Съвет

  • Вкусът на кафето става особено интензивен, ако зърната се оставят накиснати в сметаната за една нощ, след като са сварени заедно.


Приготвяне

    1

Сметаната се смесва в тенджера със суровата тръстикова захар, екстракта от ванилия и кафето на зърна и се оставя да къкри на котлон за 15 минути, като се разбърква от време на време. Желатинът се накисва в студена вода.

    2

Сметаната се сваля от котлона, прецежда се, а когато се поохлади в нея се разтваря желатинът. Сместа се разбърква с крема сиренето до гладкост. Формите за пудинг се изплакват със студена вода и се отцеждат, панакотата се изсипва и охлажда за поне 4 часа – за предпочитане цяла нощ.

    3

Фурната се загрява на 180°С с вентилатор (или 200°С горен/долен реотан). Нарязаното на кубчета масло и бадемите, нарязани на едро, се смесват с останалата захар, подправките и брашното до получаването на трохи (крамбъл). Изсипват се в подходяща тава, застлана с хартия за печене.

    4

Трохите се пекат за 8-10 минути и се оставят да изстинат. Сиропът от сладкото се загрява в тенджера, добавят се черешите, разбъркват се и се оставят леко да се охладят. Панакотата се изважда от формите и сервира с череши, крамбъл с подправки и по желание със сладолед K-Favourites Premium Ice Cream.