Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Патешки гърди с кнедли от сладък картоф

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

3 мандарини
800 г сладки картофи
4 с.л. меко краве масло
220 г пшенично брашно
120 г царевично нишесте
2 бр. шалот
440 г патешко филе, приготвено по метода Су Вид
2 ч.л. доматено пюре
100 мл червено вино
200 мл пилешки бульон
2 с.л. мармалад от мандарини
прясно смлян черен пипер
сол
1 щипка смляно индийско орехче
1 /2 ч.л. канела
1 /2 ч.л. кайенски пипер

Приготвяне

    1

Фурната се загрява на 180°C (ако е с вентилатор и на 200° C при горно и долно печене).

    2

Мандарините се нарязват и филетират. Сладките картофи се измиват, разрязват се на две по дължина, посоляват се и се пекат в тава, покрита с хартия за печене, за около 30 минути. След това се оставят да се охладят леко, с помощта на лъжица се отстранява ципата им и се намачкват добре. Готовото пюре се овкусява с индийско орехче, канела, лют червен пипер и 2 супени лъжици краве масло.

    3

Брашното и царевичното нишесте се смесват и постепенно се прибавят към пюрето от сладък картоф. От сместа се оформят топчета с големина на орех, след което, върху набрашнена повърхност, от всяко едно се оформя цилиндърче. Готовата паста от сладък картоф се вари в подсолена вода 5 до 7 минути, отцежда се и се изплаква със студена вода. Шалотът се обелва и нарязва на едро.

    4

Патешките гърди се изваждат от торбичката и по кожата се правят разрези, така че да се получат ромбове. Месото се запържва откъм кожата, в незалепващ тиган без мазнина за 3-4 минути, обръща се и за запържва за още 1-2 минути, след което се вади от тигана.

    5

Шалотът се задушава в тигана, в който се е пържило патешкото. Добавя се доматеното пюре. Деглазира се с червено вино, след което се прибавя и пилешкият бульон, редуцира се до желаната консистенция, прибавя се мармаладът, и се овкусява със сол и черен пипер. Останалото масло се разтопява в загрят тиган и в него се запържва пастата от сладък картоф. Добавят се филетата от мандарини и пастата се разбърква с тях. Патешките гърди се затоплят и се поднасят с пастата и мандарините.