Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пролетна купа с пушена сьомга и корнишони

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г пресни картофи
400 г зелени аспержи
моркови
1 /2 връзка репички
1 авокадо
100 г бейби спанак
1 ч.л. лимонов сок
4 сварени яйца
1 /2 буркан корнишони с мед K-Favourites
1 ч.л. дижонска горчица
3 с.л. балсамов оцет
3 с.л. масло от авокадо
1 глава червен лук
200 г печурки
2 с.л. олио
200 г пушена сьомга
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Картофите се измиват и варят във вряща подсолена вода за около 20 минути. Оставят се да изстинат леко, обелват се и се нарязват на филийки.

    2

Зеленчуците се измиват и отцеждат. Аспержите се обелват и почистват. Поставят се в предварително подсолена вряща вода за около 3 минути, след което се отцеждат и изплакват със студена вода.

    3

Морковите се обелват, нарязват на тънки ивици с белачка за зеленчуци и овкусяват със сол. Репичките се измиват и нарязват на ситно. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, месестата част се изгребва с лъжица и се нарязва на филийки, които се поръсват с малко лимонов сок.

    4

Яйцата се обелват и нарязват. Корнишоните се отцеждат от саламурата и се разрязват на две. От саламурата се запазват 2 супени лъжици, които се разбъркват с горчицата, балсамовия оцет и маслото от авокадо. Полученият дресинг се овкусява със сол и черен пипер.

    5

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Гъбите се почистват и нарязват на четвъртини или осмини, в зависимост от големината им. Лукът, гъбите, картофите и аспержите се слагат последователно в дълбок тиган и се запържват за 2 до 3 минути в растително олио. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на топло.

    6

Зеленчуците и картофите се разпределят в четири купи. Овкусяват се с дресинг и се сервират със сьомгата, яйцата и пролетни зелении, по желание.


Видеорецепта