Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свински шницел с бира и картофен чипс

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

400 г свински карета
200 г бяло брашно
200 г корнфлейкс
2 кокоши яйца Брей!
1 светла пшеничена бира Stephans Bräu
олио (за пържене)
4 картофа
50 г майонеза
50 г заквасена сметана
4 кисели краставички K-Favourites
сол и пипер

Приготвяне

    1

Свинските карета се начукват от двете страни на дебелина не по-голяма от 5 мм. Поръсват се със сол и черен пипер и се оставят настрана.

    2

В купа се смесват брашното с малко сол, а в друга се слага смления на ситно корнфлейкс. В друг съд се разбиват яйцата с половин кен бира.

    3

Олиото се загрява на температура около 160°С в тиган с дълбочина около сантиметър. Месото се потапя в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в сместа от корнфлейкс. Полученият шницел се пържи до получаването на златиста коричка.

    4

Картофите се режат на тънки филийки, измиват се и след това се подсушават. Пържат се в добре загрята на 170°С мазнина, но не повече, за да не изгорят. След като се извадят от мазнината, трябва да се осолят.

    5

Нарязаните на ситно краставички се смесват с майонезата и заквасената сметана за получаване на сос.

    6

Готовите продукти се аранжират и сервират.


Видеорецепта