Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Суши с авокадо в темпура

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (36 парчета)

125 г ориз за суши
1 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. оризово вино
1 /2 ч.л. захар
1 яйца
1 ч.л. растителна мазнина
100 г авокадо
3 листа нори
140 г брашно
2 с.л. сусам
4 с.л. соев сос
2 с.л. маринован джинджифил
сол
пипер
мазнина за пържене
бамбукова подложка

Приготвяне

    1

Оризът се измива и се вари в 500 мл леко подсолена вода за около 30 минути. Отцежда се и се разстила в голяма купа, където се оставя да изстине 10 минути. Забърква се смес от оцета, виното, захарта и 1 щипка сол и се излива върху ориза. Всичко се разбърква внимателно и оризът се разделя на 6 порции. Яйцето се разбърква, овкусява се със сол и пипер и се изпържва в горещо олио. Авокадото и готовият омлет се нарязват на малки кубчета.

    2

Половин листо нори се поставя върху бамбуковата подложка. Върху него се разпределя порция ориз, като една ивица от листото трябва да остане празна. В средата оризът се притиска с ръце така, че по дължината на листа нори да се образува кладенче, в което се поставят 1/6 от парченцата авокадо и омлет. Сушито се навива с помощта на подложката и се нарязва на 6 парчета.

    3

Брашното се пресява и заедно със сусама и 1/2 ч.л. сол се изсипва в 200 мл леденостудена вода. С помощта на вилица всяко парче суши се потапя в тестото, след което се пържи 2-3 минути в гореща мазнина. Още топло сушито се гарнира със соев сос и джинджифил и се сервира.