Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци

Хляб от лимец със запържен лук

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 парче)

1 /2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
220 г K-Bio Брашно от лимец
220 мл вода
1 ч.л. сол
5 с.л. пържен лук
брашно за поръсване

Приготвяне

    1

Маята се разбърква с малко топла вода и захар. Оставя се настрана да втасва. Брашното, солта и пърженият лук се изсипват в купа, разбъркват се добре, прибавят се втасалата мая и водата. Всичко се размесва добре до получаването на хомогенна смес, която се покрива с кърпа и се оставя да почива на топло 60 минути.

    2

Фурната се загрява предварително (горно и долно печене – на 225 °C/вентилатор - 200 °C). Сместа се поставя върху набрашнена повърхност и се меси с прибавяне на допълнително брашно, ако е необходимо, до получаване на средно меко тесто. Оформя се като хляб и отгоре с бръснарско ножче се правят няколко прореза.

    3

Поставя се в предварително покрита с хартия за печене форма за хляб или кекс. Пече се около 35 минути на средното ниво на фурната, в която е поставен и огнеупорен съд с вода. След като се изпече хлябът се вади от фурната и се напръсква с вода. Връща се обратно във фурната като се оставя да се доизпече за още десетина минути на на-високото ниво на фурната. След като се извади от фурната се оставя да изстине напълно.