Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Винарска изба "Домейн Менада"

В средата на 2020 г. Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти "Брей!" и така затвърди своя стремеж към налагане на национален вкус и местно производство в асортимента си.

Родни вкусове и рецепти оформят портфолиото на "Брей", а визията и името, също като продуктите, са вдъхновени изцяло от българските традиции. В него са вложени трудът и опитът на 20 български производители от 15 региона в страната. Сред тях има както дългогодишни и доверени партньори на Kaufland, така и нови, с които компанията работи за първи път.

Винарска изба "Домейн Менада", една от най-старите изби в страната с почти 120-годишна история, е сред дългогодишните партньори на Kaufland България. Избата, в чието лице компанията открива своя партньор за производството на серията вина "Брей!", е един от най-големите винопроизводители у нас.

Какво за вас се крие в израза "Брей!"?

Изразът "Брей!" е хубав, български, носи много позитивно усещане. Казваме си "Брей, какво добро вино се получи!". Само хубави неща се крият в този израз и това, че го изпълваме със смисъл, ни радва.

Нашите производители - Домейн Менада

Кое за вас е специалното в това да произвеждате виното "Брей!"?

За нас е радост и гордост, че Kaufland ни избраха да произвеждаме виното "Брей!". Ние сме една от най-старите и доказани изби в България и опитът ни носи убеждението, че устойчивото развитие е възможно само при ефективна колаборация между местния бизнес и компании с мащабите на Kaufland България.

Можете ли да ни опишете с няколко думи пътя на виното от лозята до богатата с аромати чаша?

Десетилетия наред компанията ни отглежда своите лозя с много внимание и грижа – от резитбата, през култивирането на почвата, до брането, което се случва само при настъпила технологична зрялост на гроздето. Това, разбира се, главните ни технолози установяват чрез анализи за всеки сорт, които показват кой е най-подходящият момент гроздето да бъде обрано и превърнато във вино. След това е необходимо време, в което отлежава в специални за целта съдове, а когато сме сигурни, че сме достигнали желания характер, вкус и характеристики, виното е готово да бъде опаковано, както и поднесено в чаша.

Кои сортове са в основата на виното "Брей!"?

Сортовете за белите и червените вина са съответно шардоне и мавруд. Розето е купаж от каберне совиньон, каберне фран и малбек. Всеки от тези сортове е наложен на пазара, познат и силно предпочитан от консуматорите на вино.

Маврудът е българска класика. Това е сортът, който най-вече се свързва с България и е определян като национална гордост. Смята се, че той е стар местен сорт, който се отглежда само у нас от най-древни времена. У нас е разпространен главно в Тракийската низина, където са и нашите лозя.

Вината, произведени от този сорт, са с наситен рубинен цвят, достатъчна запасеност на танини и киселини и специфичен, много приятен аромат, в който се долавя къпина и зряла черница. Идеалните вина, получени от него, се развиват отлично в контакт с дъбова дървесина, като развиват мощен, комплексен аромат и плътен, хармоничен вкус. Домейн Менада има дългогодишни традиции и богат опит с лозови масиви и вина от Мавруд.

Луи Пастьор е казал, че виното съдържа повече философия, отколкото всички книги на света. Каква е вашата философия за добро и качествено вино?

Обръщаме специално внимание и педантично се грижим за лозята си. В целия "път на виното" от земята до бутилката е вложен много труд и професионализъм, но ако трябва да обобщим философията си с една дума, то тя е – любов.

Откога си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса ви това партньорство?

Работим съвместно над десет години. В основата на нашето дългогодишно партньорство са високото качество на продуктите ни, отдадеността и голямата отговорност към крайния потребител – основни ценности и за двете компании. Смело можем да кажем, че Kaufland България ни направи по-добри, по-успешни и по-зрели, тъй като техните критерии за работа с партньори са едни от най-високите на пазара у нас.

Какъв е ключът към успешните взаимоотношения между Вашата компания и Kaufland България?

Взаимното доверие, изградено през годините, споделеното желание да растем заедно. Общата визия, която имаме с Kaufland, а именно – да предоставяме на хората възможно най-високо качество на конкурентни цени.

Как контролирате качеството на продукцията?  

За да гарантираме качеството на нашите вина, разчитаме на най-модерно оборудване, ползваме нови френски дъбови бъчви, а цялото произведено количество вино се проверява и анализира в съвременни лаборатории, които гарантират неговото качество. Отделно, покриваме абсолютно всички високи изисквания относно международно сертифициране и производство на нужните обеми, които Kaufland България изисква от своите партньори.