Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Фабрика "Траки"

Само за първия месец след официалното й представяне на пазара, серията "Брей" реализира продажби на близо 750 хиляди продукта, сред които голям интерес предизвика именно лютеницата.

Тя е дело на Стайко Тодоров и неговият екип от консервната фабрика "Траки". Фабриката е разположена в сърцето на Горнотракийската низина и разполага със собствени обработваеми площи, и една от най-новите, и модерни бази в страната, в която се приготвя лютеницата, запазила любимия вкус на редица поколения. Ето какво ни разказа Стайко Тодоров:

Кога си казвате "Брей!"?

Винаги, когато резултатът надмине очакванията. Мисля, че сме успели да постигнем точно това с лютеницата "Брей".

Можете ли да ни опишете пътя на лютеницата "Брей!" от полето до филията хляб, както повече от нас като деца сме я похапвали?

Избираме най-качествените и добре узрели чушки и патладжани, след което ги изпичаме на място в нашата консервна фабрика. Разбира се, за да имаме през цялата година, ги съхраняваме при строго определени условия, така че да не спираме процеса на производство.

Нашите производители - Фабрика "Траки"
Нашите производители - Фабрика "Траки"

За да получим консистенция на домашно приготвена лютеница, всички зеленчуци се мелят на специална за целта машина. След като сме готови с изваряването и продукцията е минала вътрешен качествен контрол, преминаваме към етикетиране и продажба.

Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за едросмляната лютеница?

За приготвянето на едросмляната лютеница най-важният момент е приготвянето на основните съставки - чушките и патладжана да са изпечени и смлени на парчета, а не във вид на пюре. Тази технология ни позволява да запазим аромата на пушек и да запазим усещането на истинския продукт. В производството не пестим от чушки и не използваме нишесте и пюре от моркови, заместители, подсладители и консерванти. Научили сме се да работим безкомпромисно и всички продукти, които влагаме в производството й, са с високо качество.

Какви зеленчуци използвате за приготвянето на лютеницата "Брей!"?  Има ли тайна съставка?

Използваме предимно печена червена капия, патладжан и доматено пюре, които са изцяло българско производство. А за тайната съставка - ако споделим, няма да бъде тайна, затова може да обобщим така – парченца любов и много старание.

Знаем, че лютеницата е създадена по дългогодишна семейна рецепта. На колко години е тя и чие дело е?

Основата рецепта е от майка ми, която я е научила от своята баба. Така постигаме уникално съчетание на вкус и качество, което напомня за онова време, когато, като деца, чакахме с нетърпение баба да ни намаже филия от прясно изварената в казана на двора лютеница. Този вкус, който ни връща в "добрите стари времена" на домашно приготвената лютеница се оценява от нашите клиенти и партньори.

Вие сте семейна компания. Oт кога си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса ви това партньорство?

С Kaufland работим от няколко години. Доволни сме от партньорството, което изграждаме. Очакванията ни са да увеличим продажбите и да се развиваме заедно, защото това е пътят на модерната търговия, а ние сме подготвени за него.

Какъв е ключът към успешните бизнес взаимоотношения между Вашата компания и Kaufland България?

За нас равнопоставеното партньорство е ключът към съвместния ни успех в това начинание. Вярваме, че когато се говори конструктивно, нещата просто се получават. Всички други варианти не биха имали подобно бъдеще и успех.

Как контролирате качеството на продукцията?   

В "Траки" прилагаме много строг входящ и изходящ контрол, който гарантира постоянно високо качество на готовата продукция. Притежаваме едно от най-високите нива на сертификация - IFS, ISO 22 000 :2005, както и изключително висока отговорност на всички нива в колектива. Кратките разстояния до суровините, които използваме и собствените обработваеми площи в близост до производствената ни база гарантират изключителната свежест и качество на нашите продукти.