Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Семейство Спасови, фирма "Лагард"

"Майка ми казва, че за хубавите неща трябва да се чака", споделя Филип Спасов. Заедно с баща му Валентин и екип от опитни хлебари вече над 20 години произвеждат вкусни ръчно изплетени козунаци под фамилната марка "Лагард".  

Хубавият козунак става бавно, но чакането си струва. Особено, ако го правят семейство Спасови, известни със своите сладки козунаци не само в родната им Варна, но и в цялата страна. Филип, доказан готвач и сладкар, описва всекидневната им работа като много вкусна, особено по Великден.

"Това е така, защото един от начините да гарантираме безкомпромисното качество на нашите козунаци, е да дегустираме всеки един, който излезе от фурната", обяснява той.

За качеството на вкусните козунаци "Лагард" допринася и внимателният подбор на изцяло български брашна, с които месят всеки козунак и всеки хляб – другата фамилна специалност.

Нашите производители - Лагард
Нашите производители - Лагард
Нашите производители - Лагард

"Специфичното на нашите хлябове е, че са с бавна ферментация и без консерванти. Използваме френски занаятчийски похват и прецизен подбор на брашната, като повечето са и със закваска", споделя Филип, който черпи вдъхновението си и от дългогодишния си опит в Париж.

Безспорна съставка на успеха на "Лагард" са дългогодишните партньорства, на които семейство Спасови държи. Повечето от техните хлебари работят заедно с Филип и Валентин от над 10 години, а някои от тях от самото начало. Друг съмишленик, с който фамилията работи от началото, е Kaufland.

"Развитието и утвърждаването ни на пазара е тясно свързано с дългогодишното ни партньорство с Kaufland. Коректната и прозрачна работа с тях ни дава сигурност и възможност да инвестираме в нашите висококачествени продукти", допълва Филип.

Съветът на Филип за тези, които избират да направят свой домашен козунак за Великден:

Правете стегнати плетки и не твърде дебели фитили. И не бързайте с втасването – запомнете, чакането си струва.  

Но дори търпението да не стига, не се притеснявайте – винаги можете да намерите прясно изпечените, ръчно плетени сладки козунаци "Лагард" на семейство Спасови в пекарните на Kaufland.

100 % от козунаците, които Kaufland България предлага на Великден, са българско производство.