Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Фирма "Венеца" ЕООД

За създаването на слънчогледовата тахан халва "Брей!" разчитаме на семейство Панайотови от село Добревци. Вече 25 години тяхната семейна фирма налага традициите в производството на българска тахан халва по изпитаната фамилна рецепта, ръчно изработена и с международно признати сертификати за качество.

Кое за вас е специалното в това да произвеждате продукти за "Брей!"?

Има превъзходни български рецепти, които заслужават да бъдат съхранени във времето и предадени на поколенията. Инициативата на Kaufland България за подкрепа на родното производство и създаването на линия с изцяло български продукти е един от начините това да се случи. Ние като един малък производител сме горди, че имаме възможността да бъдем част от това. Специалното за нас е, когато клиентът изпита така желания "Брей!" ефект, заложен във философията на тези продукти.

Кога настъпва този ефект? Кога си казвате "Брей!"?

"Брей" е страхотно възклицание и изразява най-вече изненада от нещо приятно, което става обект на сетивата ти. В нашия случай то не е просто приятно, а вкусно.

Таханът освен вкусен е и изключително полезен. Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за него и продуктите, които произвеждате с него?

Всички семена и ядки се характеризират с богат витаминен състав и високо съдържание на полезни вещества. Слънчогледовият тахан, въпреки че все още не е толкова познат колкото сусамовия, не му отстъпва по никакъв начин и набира своята популярност.

Нашите производители - "Венеца" ЕООД
Нашите производители - "Венеца" ЕООД

Слънчогледовото семе е традиционна за страната ни култура, която е богата на ненаситени мазнини и е важен източник на протеини. Освен натрий, калий и желязо, слънчогледовото семе съдържа калций и магнезий. Всички знаем колко важни са за организма, затова и продуктите, които произвеждаме, освен че са вкусни, съдържат и много полезни съставки. Другият много важен отличителен белег на тази суровина е, че не предизвиква непоносимости и алергии.

Как произвеждате слънчогледовата тахан халва? Сами ли отглеждате слънчогледа и сусама, които използвате?

Закупуваме българско слънчогледово семе от наш дългогодишен доставчик. Много важна стъпка в производството ни е, че започнахме сами да произвеждаме тахана, който за нас е и основна суровина. Работим значително по-малко със сусамено семе, като сусамът, който използваме е внос от Африка и с възможно най-висока чистота и качество.

Казват, че добрата халва трябва да се дели на конци. Каква е тайната за това в кое е майсторлъкът, както се казва?

Наистина човешкият фактор е много важен в производството на халва и особено замесването на двата основни компонента - слънчогледовия тахан и захарния сироп. Това е моментът, в който се получават и захарните конци. Те са характерни за ръчното смесване, което се извършва на няколко фази на замесване с определен интервал от време между тях. Това е най-важният и интересен етап от производството на халвата.

Правите халвата си по стара семейна рецепта. От кога датира и на кого е?

Смята се, че този занаят е пренесен в прочутия град Ябланица от заселник от Македония още в началото на XX век. Идеята на моя баща е била да възобнови един традиционен за региона поминък. Той създава първия производствен цех за халва и локум в село Добревци. Технологията и рецептата за производство на захарните изделия е откупил от стар казанджия, който е работил в местния "Наркооп". Така вече над 25 години продължаваме тази идея, като произвеждаме и предлагаме традиционни продукти на нашите клиенти и партньори.

Районът на село Добревци е добре известен с правенето на халва. Кое е нещото, което ви помага вече 25 години да се занимавате успешно с нейното производство?

Качественото българско семе, чистият 100% слънчогледов тахан, дозирането и стриктното спазване на технологията на занаята дават високите резултати, които целим. Компромиси с тези три фактора са недопустими за нас и точно те поддържат успеха на продукта ни, който хората разпознават и харесват.

Кога започнахте да си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса ви това партньорство?

Партньорството ни с Kaufland България е сравнително отскоро – стартирахме преди около половин година. Да работим с тях е сериозна възможност за нас, особено в тези трудни за всеки бизнес времена. Ние във "Венеца" дълбоко ценим предоставената ни възможност за развитие и същевременно осъзнаваме своята голяма отговорност в това начинание.

Какъв е ключът към успешните бизнес взаимоотношения между вашата компания и Kaufland България?

Вярваме, че ключът към всяко успешно партньорство е лоялност и доверие. При точно и стриктно спазване на изискванията на клиента и предлагане на един качествен продукт успехът не закъснява.

Как контролирате качеството на продукцията?

Както вече споменах, държим много на избора на нашите доставчици. Точната дозировка, спазването на технологията, температурата на изпичане на семето и на захарния сироп контролираме с вътрешна система по безопасност и качество. При всяка една партида се правят вкусови и органолептични анализи. Освен това ежегодно преминаваме през външен одит и ресертификация на системата ни, за да гарантираме качеството на цялата продукция.