Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Kaufland Card – Карта, която пести пари

Изтегли безплатното приложение K-App от Google Play или App Store.

Обичаш да пестиш? Тогава нашата лоялна програма е точно за теб! Ще можеш да се насладиш на специални отстъпки, игри с награди, купони и други предимства, предоставени ти от Kaufland Card. Ако все още не си се регистрирал, не чакай дълго! Грабни физическа карта от Инфoрмация във всеки наш филиал или се регистрай бързо и лесно в мобилното приложение на Kaufland K-App! На тази страница ще научиш повече за предимствата, които Kaufland Card ти носи.


Изображение на свежи зеленчуци - лук и аспержи

✓ Пазаруваш в Kaufland

Възползвай се от богатия избор и изгодните цени седмица след седмица.

Разгледай специалните Kaufland Card оферти в нашата брошура, както и на интернет страницата ни.

Открий ги лесно на място в твоя хипермаркет Kaufland. Ще ги разпознаеш по сините етикети.  

 

✓ Трупаш точки

Всеки 5 лева от сметката ти носят 1 точка. Сканирай картата си при всяко пазаруване. Използвай твоите точки, за да активираш ексклузивни и персонализирани купони с още по-атрактивни оферти.

Ще имаш нови възможности да използваш своите точки всяка седмица.

Не се безпокой, че ще изгубиш натрупаните точки - валидни са до една година от спечелването им.  

 

Изображение на свежи малини и къпини
Изображение на усмивка от свежи чери домати и зелена чушка

✓ Отключваш купони

Всяка седмица пестиш със специалните ни купони. Възползвай се от тях в няколко лесни стъпки:

 1. Отвори приложението или Kaufland Card профила си на moiat.kaufland.bg или на терминала в хипермаркета
 2. Кликни върху секцията “Моите купони
 3. Натисни бутона "Активирай", който се намира под избрания от теб купон (увери се, че имаш достатъчно точки)
 4. Вземи избрания от теб продукт в нашия хипермаркет
 5. Сканирай своята лоялна карта на каса и се наслади на покупката и изгодната цена

Изображение на сините етикети на намалението с Kaufland Card в хипермаркетите

Търси сините етикети. С тях пестиш.

Всички Kaufland Card предложения са маркирани със синя лента


 

 

Игра 

„Хали Иритуали: Клас с квас с Ирина Тенчева“ 

Хали Иритуали: Клас с квас с Ирина Тенчева

В периода 12.07.2024 г. – 14.07.2024 г. активирай еднократно купона „Спечели резервирано място за „Клас с квас с Ирина Тенчева“ в Централни Хали“ и можеш да спечелиш едно от 10 резервирани места за събитието. Не забравяй да запазиш купона активиран до приключването на играта. 

Събитието ще се проведе на 25.07.2024 г. от 17:30 часа в Централни хали,  гр. София. 

Пълните условия на играта виж тук (pdf).Получаване и регистрация на Kaufland Card

Дигитална или физическа карта?

Изборът е изцяло твой, защото Kaufland Card се предлага както в дигитален формат, като част от приложението K-App, така и като физическа карта, която влиза във всеки портфейл. Включи се в нашата лоялна програма и си осигури всички
предимства, предлагани от Kaufland Card.

Изображение на смартфон и приложението на Kaufland, K-App

Дигитална Kaufland Card

Можеш лесно да активираш Kaufland Card на смартфона си. Изтегли безплатното приложение K-App от Google Play или App Store. Ако вече имаш клиентски профил в приложението, влез в него. Ако все още нямаш такъв, регистрирай се. Кликни върху иконата на Kaufland Card в долната част на екрана и попълни краткия формуляр. Готово! Твоята дигитална Kaufland Card е активна!

Дигиталната карта носи повече предимства:

 • Лесна справка за актуални купони и налични точки
 • Дигитален касов бон
 • Допълнителни игри с награди
 • Информация за оферти

Физическа Kaufland Card

Твоята физическа Kaufland Card ще получиш на Информация във всеки от нашите хипермаркети. Регистрирай я директно на клиентския терминал в хипермаркета. За да го направиш, сканирай своята карта на клиентския терминал. Създай своя Kaufland Card профил и продължи, като попълниш необходимата информация.

Физическа Kaufland Card можеш да регистрираш и от удобството на дома си. Необходимо е да я активираш на нашия уебсайт www.moiat.kaufland.bg. Създай своя Kaufland Card профил и продължи, като попълниш необходимата информация. Не забравяй да потвърдиш e-mail адреса или номера на мобилния телефон, които си използвал при регистрацията. Твоята Kaufland Card ще бъде активирана само след това потвърждение.

Изображение на физическа карта Kaufland Card
Изображение на физическа и дигитална Kaufland Card

Физическа и дигитална Kaufland Card

Искаш да събереш на едно място твоята Kaufland Card и тези на семейството ти? Няма проблем! Стартирай K-App, избери меню "Още", след това избери меню "Настройки", кликни върху номера на Kaufland Card и след това върху "Добавяне на карта". Така можеш да добавиш до пет нерегистрирани физически карти. За да направиш това, въведи номера ръчно или просто сканирай QR кода с камерата на мобилния си телефон, когато въвеждаш данните. Допълнителните физически карти ще се появят в мобилното приложение.


Всичко важно на едно място

Kaufland Card е тук! Какво представлява новата ни лоялна програма? Как да регистрираш своята нова Kaufland Card? Какви предимства ти носи тя? Как да отключваш купони с отстъпки… Събрахме всичко важно, което трябва да знаеш, в няколко видеа.


Общи условия за участие в Програма за лоялни клиенти Кaufland Card

Актуално към: 15 ноември 2023 г. 

I. Общи положения

1. Обхват

1.1. Настоящите условия уреждат участието в Програмата за лоялни клиенти (Програма за лоялност) Kaufland Card, наречена по-нататък накратко „Програмата“, чрез използването на физическа и/или дигитална карта в мобилното приложение на Kaufland.

1.2. Програмата се организира от „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД, гр. София 1233, ул. „Скопие“ № 1А (наричано по-долу „Кауфланд България“ или „ние“). В предоставянето на услугите участват и други дружества от групата Kaufland (наричани по-долу „Kaufland“), като мобилното приложение на Kaufland се администрира от Kaufland Stiftung & Co. KG, Rötelstraße 35, 74172 Neckarsulm, Германия.

1.3. Програмата е насочена към клиенти (наричани по-нататък „участници), които желаят да получават информация за оферти и промоции от Kaufland и от избрани партньори, включително персонализирана информация, която отговаря възможно най-точно на интересите на съответното лице. Услугата се предоставя въз основа на настоящите условия за участие.

1.4. С регистрацията си участникът потвърждава приложението на настоящите Условия (за участие) в отношенията между него и Kaufland във връзка с използването на Kaufland Card.

1.5. Участието в Програмата Kaufland Card е безплатно.

2. Участници

Участник в Програмата Kaufland Card може да бъде физическо лице, навършило 18 години. Правата и задълженията, свързани с участието, са лични. Не се допуска участието на физически лица в качеството им на едноличен търговец.

3. Регистрация и потребителски профил (акаунт)

3.1. За да може да използва Kaufland Card, участникът трябва първо да се регистрира в Програмата.

3.2. Регистрацията включва наличие на клиентски профил в Kaufland, както и успешно потвърдена регистрация за Програмата Kaufland Card. Ако клиентът вече притежава клиентски профил в Kaufland, той може да го допълни чрез създаване на регистрация/профил в Програмата Kaufland Card.

3.3. Чрез успешна регистрация участникът сключва договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card. Тъй като Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card се предоставя доброволно и безплатно, Kaufland запазва правото си в отделни случаи да откаже създаването на профил Kaufland Card, без да посочва причина. Не е налице субективно право на участие в Програмата Kaufland Card.

3.4. Предоставеният от участника адрес на електронна поща, както и номерът на мобилния телефон не могат да бъдат присвоени към друг профил. Водещи данни при създаването на профил са предоставеният номер на мобилен телефон или имейл адрес, като при предоставяне от клиента на двете възможности за комуникация, номерът на мобилния телефон е водещ. Забранено е също така да се предоставя адрес на електронна поща, номер на мобилен телефон или други данни за контакт, които не принадлежат на участника, включително използване на така наречените „електронни адреси за еднократна употреба“.

3.5. Участникът трябва да пази своите данни за достъп. Предоставяне на достъп на други лица до профила на участника се извършва на негова отговорност.

3.6. Всяко взаимодействие с Kaufland, което се осъществява чрез профила на участника, се счита за извършено от участника. Това важи и ако трети лица са действали чрез профила на участника, в случай че са имали достъп до профила поради причини, за които участникът отговаря.

3.7. Участникът е длъжен незабавно да информира Kaufland за всяко неразрешено използване на профила и е длъжен незабавно да промени данните за достъп, ако има индикации, че профилът се използва неправомерно от трети лица.

3.8. Участникът има следните възможности за регистрация в Програмата Kaufland Card:

- чрез мобилното приложение на Kaufland, което е достъпно за различни платформи за мобилни приложения, или

- чрез уебсайта kaufland.bg

- освен това във всички магазини Kaufland на клиентите са на разположение терминали, чрез които може да се извърши регистрация за участие в Програмата Kaufland Card.

3.9. Всеки клиент може да получи до 5 физически карти Kaufland Card във всеки един магазин на Kaufland на Информация. Всички действия, извършвани с картите, се отразяват в профила на Участника. 

3.10. В случай на повредена или загубена физическа карта, клиентът трябва да вземе нова такава и да се свърже с нашия отдел за обслужване на клиенти на безплатния телефонен номер 0800 / 12 220 от понеделник до петък между 8:00 и 18:30 часа. Нашите служители ще активират новата карта и ще деактивират изгубената карта.

3.11. Регистриран участник в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card в България, може да използва Kaufland Card:

3.11.1. в магазини Kaufland на територията на Република България и при онлайн покупки от Kaufland България през glovo.bg;

3.11.2. на обособените щандове за бърза закуска (грил-щандове), налични в отделни хипермаркети Kaufland. Информация за обектите може да намерите на последна страница на хартиената или онлайн брошурата за съответния магазин. 

3.11.3. за получаване на преференциални условия на щандове/обекти на партньори на Kaufland, разположени на територията на хипермаркети Kaufland – в Търговска зала или извън нея. Kaufland не гарантира постоянното наличие на преференциални условия, предоставяни от съответния обект при използване на Kaufland Card, като информация за активните предимства може да бъде получена на Kaufland.bg, в приложението и на терминал в наш хипермаркет. При пазаруване в тези обекти не се начисляват точки за лоялност;

3.11.4. за получаване на преференциални условия в други търговски обекти на наши партньори, информация за които може да намерите Kaufland.bg, в приложението и на терминал в наш хипермаркет.  

4. Прекратяване на участието

4.1. Участникът има право да прекрати участието си в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card по всяко време, без да посочва причина, като използва  функцията „Изтриване на профил“.

4.2. Прекратяване от страна на Kaufland е възможно по всяко време със срок на предизвестие от 15 дни, без да е необходимо да се посочва причина за това.

4.3.  Kaufland има право да прекрати участието на участник в Програмата при злоупотреба и/или неспазване на настоящите Общи условия или на Политиката за защита на лични данни във връзка с Програмата без предизвестие. 

4.4. Kaufland има право да деактивира профил на участник в Програмата, който не е използван повече от 2 години.

4.5. Клиентският профил в Kaufland остава в сила дори след прекратяване на участието в Програмата Kaufland Card и изтриване на данните от профила в Програмата. Клиентският профил в Kaufland може допълнително да бъде изтрит от потребителя.

4.6. Участието в Програмата се прекратява и когато участникът упражни правото си на изтриване, блокиране или възражение срещу обработването на данните, които са задължителни за регистрация и участие в Програмата (начините за упражняване на правото на изтриване, блокиране или възражение са описани в Политиката за защита на данните).

5. Персонализирана информация

5.1. Целта на Програмата Kaufland Card е да предлага допълнителни специални предимства, като отстъпки, участия в игри, достъп до предложения с отстъпки на наши партньори.

5.2. С помощта на Kaufland Card се стремим да предложим на участника възможно най-подходящата за него информация, както и персонализирани предложения, съобразени с нуждите, желанията и поведението на участника при пазаруване, след натрупването на необходимата база данни за изпращането на такива персонализирани предложения. 

5.3. Информацията, отстъпките, купоните, участието в игри, партньорските предложения и другите предимства могат да бъдат получени чрез мобилното приложение на Kaufland, терминалите в магазините, или чрез уебсайта kaufland.bg. Някои предложения са валидни само за притежатели на мобилното приложение. 

II. Предимства

6. Отстъпки от актуални цени

6.1. Чрез Програмата Kaufland Card участникът получава отстъпки при покупка в хипермаркети Kaufland или онлайн. Отстъпките са от актуалната цена, на която стоката се предлага в магазина или онлайн. Актуалната цена може да бъде редовна или промоционална. Продуктите, които могат да бъдат закупени с отстъпка чрез използване на Кaufland Card в хипермаркети Kaufland, са обозначени със специален етикет. В платформата Glovo продуктите са обособени в специална секция Kaufland Card.

6.2. Отстъпката се получава, след като участникът сканира картата си на скенера на каса преди плащане.

6.3. Скенери са поставени на всички каси в магазини Kaufland и на грил-щандовете. Клиентът сам сканира своята физическа карта или QR-кода от мобилното приложение чрез доближаване на картата или мобилното електронно устройство до скенера.

6.4. При онлайн покупка отстъпката се получава като клиентът въведе номера на своята клиентска карта в приложението Glovo.

6.5. Отстъпки / предимства / предложения, включващи оферти в обекти на трети лица (партньори) се съобщават в избраните комуникационни канали на Kaufland.

7. Точки за лоялност

7.1. За всеки 5 лева от стойността на своята покупка в нашите магазини или при онлайн покупка участникът в Програмата получава по една точка за лоялност.

7.2. За да събере точки за лоялност, участникът трябва да сканира Кaufland Card на касата, преди да плати. Точките за лоялност се натрупват в профила на участника в Програмата Kaufland Card след плащане.

7.3. При закупуване на подаръчен ваучер стойността му не участва в Програмата и в профила на клиента не се натрупват точки.

7.4. При онлайн покупка точките за лоялност се натрупват в профила на участника след успешно извършено плащане, в случай че клиентът е въвел номера на своята клиентска карта в приложението Glovo.

7.5. Събраните точки за лоялност могат да бъдат използвани за активиране на  купони, чрез които определени продукти могат да бъдат купувани на специална цена или които дават правото на отстъпка от сметката;

- активиране на купони, които дават право на участие в кампании, игри с награди и др.

7.6. За да използва точките за лоялност по някои от описаните начини, участникът трябва е натрупал съответния необходим брой точки и да сканира своята Kaufland Card на касата преди плащане. 

7.7. Без активиране на специалните купони в приложението Kaufland, на уебсайта kaufland.bg или на клиентските терминали в магазините, не е възможно да се възползвате от тях. В някои случаи купоните са автоматично активирани.

7.8. Събраните точки за лоялност следва да бъдат използвани в срок до 12 месеца, считано от датата им на получаване. След изтичане на този срок точките подлежат на изтриване.

7.9. Информация за купоните, за чието активиране могат да се използват точките за лоялност, е налична в мобилното приложение на Kaufland, на kaufland.bg и на терминалите в магазините.

8. Информация относно покупки

8.1. В профила на участника е налична информация за извършените покупки. Информацията по никакъв начин не замества данните от  хартиения фискален бон, получен при покупката.

8.2. Гаранционни листове и гаранционни карти не се отразяват в приложението Kaufland или на kaufland.bg. Те се предоставят на клиентите изключително на хартиен носител.

8.3. При рекламации и връщане на продукти клиентът винаги следва да представя оригинален хартиен фискален бон.

9. Други кампании и игри с подаръци и награди 

Kaufland организира различни кампании и игри за участници в Програмата, които могат да бъдат обвързани с покупка. Когато кампаниите и игрите са обвързани с покупка,  се прилагат следните общи правила:

9.1. Kaufland ще обявява провеждането на кампания или игра с награди. Периодите за провеждане, наградите и специалните условия на съответната кампания – ако има такива, се оповестяват чрез мобилното приложение на Kaufland, на kaufland.bg и на терминалите в магазините.

9.2. Всички участници в Програмата Kaufland Card, които пребивават на територията на Република България и са направили съответна покупка в магазин Kaufland България или онлайн през периода на обявена кампания/игра, автоматично участват в съответната Кампания/Игра, доколкото отговарят и на условия за участие. в съответната кампания. 

9.3. С участието си в Програмата Kaufland Card клиентът автоматично се съгласява да участва в кампания/игра по т. 9.1, като може да откаже получаване на наградата.

9.4. Печелившите ще бъдат изтеглени чрез жребий в рамките на две седмици от крайната дата на съответната кампания/игра/етап на игра и ще бъдат уведомени писмено чрез някой от регистрираните от клиента канали за комуникация в рамките на още две седмици. В правилата на съответната кампания могат да бъдат предвидени различни срокове.

9.5. Kaufland ще информира спечелилия участник дали наградата ще му бъде изпратена по пощата или ще може да бъде получена от него в магазина, в който е направена печелившата покупка или в друг магазин Kaufland. Награди могат да бъдат предоставяни и под формата на купони за отстъпки в профила на участника и по друг начин, който ще бъде обявен в специалните условия на съответната кампания.

9.6. Спечелилият няма право да изисква получаване на наградата по пощата. Ако печелившият не потвърди приемането на наградата и/или не предостави необходими данни за начина на нейното получаване, напр. пощенски адрес, в рамките на 15 дни от изпращането на уведомлението за наградата, участникът губи право да получи наградата. За конкретни кампании могат да бъдат предвидени и по-кратки или по-дълги срокове. Освен това печелившият може да се откаже от наградата си чрез обикновено уведомление. 

9.7. Правото на участие и наградата не могат да се прехвърлят на трети лица.

9.8. Възможното пътуване във връзка с получаване на наградата не е включено в нея и е за сметка на печелившия.

9.9. Замяна на наградата с паричната ù равностойност не е възможна.

9.10. За допълнителна информация относно обработката на данни, моля, вижте актуалната Политика за защита на данните за Програмата Kaufland Card.

10. Партньорски предложения

10.1. Kaufland Card дава възможност за възползване от отстъпки на конкретни продукти и услуги, предлагани от наши партньори. Допълнително могат да бъдат организирани кампании (предимно под формата на игри), чиито условията за участие ще бъдат оповестявани допълнително в клиентския профил на всеки участник чрез мобилното приложение на Kaufland, на kaufland.bg и на терминалите в нашите магазини.

10.2. Лични данни на участниците няма да бъдат предоставяни на нашите партньори. Ако във връзка с конкретна партньорска кампания е необходимо предоставянето на лични данни, ще бъде изискано съгласие от участниците.

11. Други предимства

Планирани са допълнителни предимства, които ще бъдат обявени своевременно. С оглед на това ще се стремим да идентифицираме Вашите интереси и предпочитания в Програмата Kaufland Card по отношение на продуктите и услугите, предлагани от Kaufland. Когато поискаме съгласие за обработка на Вашите данни, както е описано по-долу, съответната информация ще бъде обработена за целите на Програмата Kaufland Card само ако сте дали съгласието си и не сте го оттеглили. Вижте Политиката за защита на данните за Програмата Kaufland Card.

III. Кампания „Колелото на наградите“

12.1. По своя инициатива Kaufland ще организира временна кампания „Колелото на наградите“, в която могат да участват всички притежатели на Kaufland Card, с профил в мобилното приложение на Kaufland. Участие в „Колелото на наградитене е възможно за притежатели само на физическа карта.

12.2. След покупка, отговаряща на определените условия на временната кампания  -  напр. определена стойност, брой посещения, локация на пазаруване, закупуване на конкретен продукт и др., участникът има право да завърти „Колелото на наградите“ чрез мобилното приложение на Kaufland. За да направи това, участникът следва да натисне символа на „Колелото на наградите”, след което да кликне върху бутона „Завърти“. „Колелото на наградите“ ще започне да се върти автоматично. В края на завъртането на участника се съобщава дали е спечелил.

12.3. Следваща възможност за завъртане на „Колелото на наградите” може да получите само при повторна покупка, която трябва да бъде направена не по-рано от следващия календарен ден след предишната покупка, с която сте участвали в „Колелото на наградите”.

12.4. Периодът на съответната Кампания „Колелото на наградите“, броят на наличните в Кампанията завъртания, конкретните условия и награди са налични при натискане  на иконата/бутона с „въпросителен знак“ в горния десен ъгъл на екрана с „Колелото на наградите“. След изтичане на периода на конкретната Кампания или след изчерпване на завъртанията, участието в тегленето на награди чрез „Колелото на наградите“ вече не е възможно.

12.5. Правото на участие не подлежи на прехвърляне, прихващане или замяна с парична компенсация.

12.6. Наградите се теглят автоматично на случаен принцип и участникът веднага научава дали печели. Съществува вероятност да не бъдете изтеглен като печеливш.

12.7. Като награди в конкретната Кампания могат да бъдат предоставяни например точки за лоялност или различни ограничени във времето купони за отстъпки за определени продукти или групи продукти (10%, 20% и т.н.) и др.

12.9. Печеливши купони за отстъпка ще бъдат показани на спечелилия участник изключително като цифров купон в раздел „Моите купони“ на неговото приложение Kaufland и могат за бъдат използвани при следните условия:      

- купонът може да се използва във всички магазини Kaufland в България;

- купонът трябва да бъде използван през посочения в него период на валидност;

- купонът трябва да бъде активиран преди покупката чрез натискане на бутон „Активирай“ в приложението, на уебсайта kaufland.bg или на клиентските терминали в магазините. При използване на функцията K-Scan купонът следва да бъде активиран преди сканиране на баркода на артикула. 

- купонът може да бъде използван само при следваща покупка;

- правата по купона не могат да бъдат прехвърляни на трети лица и да бъдат разменяни за плащане в брой;

   - купонът не може да бъде разпечатан.

IV. Използване на Kaufland Scan (K-Scan)

13.1. Участниците в програмата за лоялни клиенти „Kaufland Card“ имат възможност да използват функцията „K-Scan“ в съответните магазини Кауфланд. Обектите, в които функцията е достъпна, са посочени kaufland.bg/k-scan

13.2. „K-Scan“ дава възможност на участника да сканира продуктите, които сам поставя в количка си по време на покупка. Този процес замества сканирането на покупките на касата. Функцията „K-Scan“ значително подобрява процеса на пазаруване на участника, тъй като улеснява плащането на касата и премахва необходимостта участникът да поставя отделните артикули на касовата лента или да ги сканира на каса за самообслужване.

13.3. Участниците с валидна регистрация за Kaufland Card могат за използват функцията „K-Scan“ по един от следните начини:

- чрез мобилно сканиращо устройство, налично в близост до входа на съответните магазини, в които се предлага услугата K-Scan. За да използва мобилно сканиращо устройство, участникът трябва да сканира QR кода на своята физическа или дигитална Kaufland Card на устройство;

- чрез мобилната функция за самостоятелно сканиране „K-Scan“ в мобилното приложение на Кауфланд, инсталирано на мобилно устройство на клиента. Функцията за снимки следва да е активирана;

13.4. Процес на сканиране:

- участникът заснема баркода на отделните артикули, използвайки камерата на своето  мобилно устройство или мобилното сканиращо устройство, налично в магазина. Сканираните стоки се визуализират в опцията за преглед в мобилното приложение, респ. на сканиращото устройство;

- ако участникът се откаже от даден артикул или по погрешка го е сканирал неправилно или твърде много пъти, корекцията се извършва чрез бутона (+/-) в мобилното приложение или на мобилното сканиращо устройство в опцията „Количка“. Участникът трябва да постави премахнатите от количката стоки обратно на рафта;

- при завършване на покупката се генерира QR код, който съдържа следната информация: номер на картата, идентификационен номер (ID) на трансакцията и необходимост от извършване на проверка. За да завърши покупката си, участникът трябва да отиде на касите на самообслужване, където да сканира QR кода за приключване на пазаруването. След сканиране на кода плащането завършва по стандартния за касите на самообслужване процес на плащане.

13.5. За да намали риска от злоупотреби при използване на услугата, Кауфланд използва така наречения „Trustlevel“ алгоритъм като мярка за сигурност. Това е алгоритъм, който извършва проверка на случаен принцип или пълно сканиране на съдържанието на количката за пазаруване от страна на касиера. В този контекст, въпреки използването на мобилно самостоятелно сканиране, в някои случаи може да се наложи стоките да бъдат сканирани повторно от касиера, в случай че касовата система индикира на касиера да извърши контролно повторно сканиране. „Trustlevel“ алгоритъмът е свързан с клиентския номер от профила на участника в програмата за лоялни клиенти „Kaufland Card“. Ако проверките на случаен принцип разкрият несъответстващо поведение от страна на участника, Кауфланд си запазва правото да предприеме допълнителни правни действия. Освен това, закупените артикули се съхраняват в клиентския профил на участника в „K-Scan“ и се оценяват в съответствие с настоящите Общи условия и Политиката за защита на личните данни на програмата за лоялни клиенти „Kaufland Card“. Допълнителна информация относно обработването на лични данни в рамките на „K-Scan“ може да бъде намерена в следната Политика за защита на личните данни на програмата за лоялни клиенти „Kaufland Card“.

IV. Допълнителна информация за програмата по поща и електронна поща

14. Със съгласието на участника той ще получава допълнителна информация за Програмата на редовни интервали от време по електронна поща, известия през мобилното приложение под формата на пуш нотификация и/или SMS. Съдържанието на допълнителната информация за Програмата включва по-специално информация за предложения от нови партньори на Kaufland Card, купони и/или оферти за отстъпка. За повече информация относно получаването на допълнителната информация за Програмата, моля, вижте актуалната Политика за защита на данните за Програмата Kaufland Card.

V. Анализ на данните

15. Оценяваме Вашите данни, подробно описани в Политиката за защита на данните за Програмата, с цел да идентифицираме информацията, от която участникът може да се интересува, така че, ако е възможно, да изпращаме или показваме на участника възможно най-подходящите за него отстъпки и предложения. Допълнителна информация можете да намерите в Политиката за защита на данните за Програмата Kaufland Card.

VI. Технически изисквания за използване на услугата Kaufland Card чрез мобилното приложение на Kaufland; злоупотреба с Kaufland Card

16.1. За да използвате Kaufland Card, е необходим валиден номер на мобилен телефон или имейл адрес.

16.2. За да използвате Kaufland Card чрез мобилното приложение на Kaufland е необходимо да изтеглите софтуера от магазин за приложения. За различните видове мобилни телефони се предлагат специфични версии на софтуера. За някои видове не може да се предложи подходящ софтуер по технически причини. Ако за съответния мобилен телефон на участника не е налична подходяща версия на софтуера, този участник не може да използва услугите. Kaufland Stiftung, като оператор на мобилното приложение на Kaufland, се стреми да предлага софтуера за възможно най-много различни видове модели. Поради постоянно променящите се продуктови гами на пазара на мобилни крайни устройства Kaufland Stiftung не може да предложи актуален списък на всички мобилни телефони, с които е възможно да се използват услугите.

16.3. Инсталирането на софтуера и използването на услугите изисква редовно предаване на данни от мобилния телефон на участника. Обхватът и честотата на предаване на данните зависят от вида и обхвата на използването на услугите.

16.4. Разходите за свързване, направени за предаването на данни, се поемат от абоната. Размерът на тези разходи зависи от договора между абоната и съответния доставчик на услуги. Разходите за създаване на интернет връзка и нейното поддържане от страна на участника не са част от Програмата и услугите на Kaufland Stiftung и са единствено в рамките на договорните отношения между участника и неговия интернет доставчик.

16.5. Използването на услугата Kaufland Card изисква също така достатъчна мощност на батерията и яркост на екрана за сканиране на QR кодовете в процеса на проверка.

16.6. Препоръчително е редовно да изтегляте и инсталирате актуализациите, предлагани за мобилното приложение на Kaufland, за да можете винаги да използвате всички функции на Kaufland Card чрез мобилното приложение на Kaufland. При неактуални версии на мобилното приложение на Kaufland има вероятност абонатът да не може да използва всички функции на Kaufland Card.

16.7. Използването на услугата Kaufland Card на манипулирани крайни устройства (напр. чрез джейлбрейк/маршрутизация) не е разрешено. Kaufland запазва правото си, в случай на злоупотреба или съмнение за злоупотреба с програмата за лоялност на клиентите „Kaufland Card“:

- временно да блокира картата, за която се наблюдава съмнителна активност. Употребата на Kaufland Card и събирането на точки за лоялност няма да бъде възможно, докато картата е блокирана. В този случай точки няма да бъдат добавени със задна дата след повторното активиране на картата;

- да блокира напълно картата и да изключи съответния клиентски профил от Програмата;

- да блокира отделни компоненти на приложението или да изтрие неправомерно придобитите от потребителя точки;

-да анулира участието на потребителя в кампании/игри с награди и правото му за получаване на евентуално спечелените награди от тези кампании/игри в случай че участието в тях и евентуалното спечелване на награди се основава на неправомерно придобити точки или използване на картата в разрез с условията на Програмата Kaufland Card.

VII. Отговорност

17. Ние носим отговорност за вреди съгласно действащото законодателство. Не носим отговорност, ако по независещи от нас причини:

- мобилното приложение на Kaufland, функциите на Kaufland Card в рамките на мобилното приложение на Kaufland и/или уебсайта не работят или работят само в ограничена степен;

- не е налична или е налична само ограничена WLAN връзка;

- сканиращото устройство на касата не работи правилно;

- офертите не са налични.

VIII. Промени в Общите условията за участие в Програмата. Прекратяване на Програмата

18.1. Актуалната версия на условията за участие е винаги на разположение на участниците чрез мобилното приложение на Kaufland, kaufland.bg и чрез терминалите, разположени в магазините.

18.2. Можем да изменяме настоящите Условия за участие по всяко време, доколкото изменението служи на нашите законни интереси, включително за по-добро предоставяне на услуги и при надлежно отчитане на интересите на клиентите.

18.3. Всяка промяна в настоящите Общи условия ще бъде публикувана по реда на т. 18.1, като съобщение за промяната ще бъде налично и в магазините – на Информация. Промените влизат в сила от датата, посочена в тях, но не по-рано от публикуването им. При несъгласие с променените Условия Участникът има право да прекрати своето участие в Програмата. 

18.4. Kaufland има право да спре или да преустанови действието на Програмата или само на някоя от активностите и кампаниите – част от Програмата, включително при непредвидени обстоятелства извън неговия контрол и по възможност - с подходящо предизвестие за участниците.

IX. Информация за Програмата

Клиентският център на Kaufland с работно време от понеделник до петък от 8:00 до 18:30 часа може да ви окаже допълнително съдействие.

С оглед защита на личните данни на участниците в Програмата и минимизиране на риска от злоупотреби, Клиентският център има право да задава въпроси за идентифициране на лицата. При невъзможност за установяване самоличността на лицето, Клиентският център може да откаже информация и предоставяне на съответната услуга. С цел подобряване качеството на обслужване, разговорите с Клиентския центъра могат да бъдат записвани.

X. Заключителни разпоредби

Европейската комисия предоставя онлайн портал за разрешаване на спорове на адрес http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Въпреки това не сме длъжни или не желаем да участваме в процедури за разрешаване на спорове пред потребителски арбитражен съвет. Ако някоя от разпоредбите на настоящите общи условия е или стане невалидна, това не засяга валидността на останалите разпоредби.

 

Политика за защита на личните данни

Актуално към 15 ноември 2023 г.

1. Обща информация

Като част от процеса по регистрация и при самото участие в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, Kaufland събира и обработва личните данни на регистрираните в програмата участници. Настоящите принципи за защита на данните предоставят на участниците подробна и прозрачна информация относно начина, по който Kaufland обработва и използва техните лични данни.

Какво всъщност представлява Kaufland Card? Kaufland Card е програма за лоялни клиенти на Kaufland, в която може да се включите чрез регистрация, за да се възползвате от различни предимства, осигурявани за клиентите. Чрез Вашата регистрация и участие между Вас и Kaufland се сключва договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, което Ви предоставя различни възможности за ползване на отстъпки при пазаруване във филиала и Ви осигурява достъп до други предимства, заложени в програмата.

Какви са предимствата за мен като участник в програмата? Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card дава възможност и за дигитално събиране на ,,точки за лоялност“ във филиалите (за всеки 5 лева от стойността на покупката участникът получава една точка за лоялност). Събраните точки за лоялност могат да бъдат използвани за получаване на различни предимства, например: активиране на купони, чрез които определени продукти могат да бъдат купувани на специална цена и участия в игри с награди сред всички участници в Програмата, които са направили покупка във филиал на Kaufland в България или онлайн през периода на обявената игра/ кампания, когато сте дали Вашето съгласие за участие. Повече информация за предимствата на Програмата може да намерите в Условията за участие.

Трябва ли да се регистрирам за Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, за да събирам точки за лоялност в магазини Kaufland? Участието в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card е доброволно и не е със задължителен характер. За да събирате точки за лоялност, а също и да се възползвате от останалите предимства, заложени в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, все пак е необходимо да се регистрирате, което по съществото си представлява сключване на договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card. Участието в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card е възможно и без съгласие за използването на Вашите данни конкретно за рекламни цели.

Как мога да участвам? Има две възможности за участие в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card

Едната от тях е да свалите мобилното приложение на Kaufland на Вашия смартфон, откъдето да регистрирате свой клиентски профил в Kaufland, допълнен с профил в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, за да използвате картата за лоялни клиенти дигитално през мобилното приложение на Kaufland. В този случай допълнително се прилагат Принципите за защита на данните на мобилното приложение на Kaufland.

Другата възможност е получаването на физическа карта във всеки филиал на Kaufland на бюро “Информация”, за да не се налага участникът да използва смартфон и да регистрира участието си онлайн.

Администратор по смисъла на чл. 4, т. 7 ОРЗД

„Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД (наричано в настоящата Политика за краткост „Kaufland“)
ул. „Скопие“ 1А
1233 София
e-mail: info@kaufland.bg  

2. Регистрация в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card

2.1 Участие с физическа карта

Ако предпочетете опцията за физическа карта, може да я получите на бюро “Информация” във Вашия филиал на Kaufland. След това остава само да регистрирате картата. Може да направите това през уебсайта kaufland.bg или като я доближите до инсталираните във филиалите на Kaufland клиентски терминали. В случай че имате нужда от помощ, служители на “Информация” са на разположение. Може да използвате Вашата физическа карта още в първия ден, в който пазарувате, след като сте завършили процеса по регистрация (виж т. 3.3.). 

2.2 Участие с функцията Kaufland Card в мобилното приложение на Kaufland (,,дигитална карта“)

Алтернативно разполагате с възможност за участие в Програмата за лоялни клиенти чрез мобилното приложение на Kaufland. Ако изберете тази опция, е необходимо единствено да свалите мобилното приложение на Kaufland на Вашия смартфон през App Store (за устройства с операционна система iOS) и Google Play Store (в зависимост от операционната система на Вашия смартфон), както и да бъдете регистриран в Програмата. След това в мобилното приложение на Kaufland ще получите ,,дигитална“ лоялна карта под формата на QR-код, който може да се сканира. 

2.3 Създаване на клиентски профил в Kaufland

И в двата случая (участие чрез физическа карта или дигитална карта в мобилното приложение на Kaufland) е необходимо създаването на клиентски профил в Kaufland (в случай че все още не разполагате с такъв). Клиентският профил в Kaufland служи за идентифициране при ползването на различни видове услуги, предлагани от Kaufland, в това число и картата за лоялни клиенти и мобилното приложение. След въвеждане на Вашите данни за завършване на регистрацията ще получите код за верификация на посочения от Вас имейл адрес или номер на мобилен телефон. В случай че не въведете кода за верификация, Вашите данни няма да бъдат запаметени, а Ваш клиентски профил в Kaufland няма да бъде създаден.

Без клиентски профил в Kaufland Kaufland Card не може да бъде използвана. Всяка карта непременно трябва да бъде обвързана с вече наличен или новооткрит клиентски профил в Kaufland, в който се отразяват събраните точки за лоялност, както и ексклузивните купони.

3. Кои Ваши лични данни събираме?

3.1 Задължителни данни при регистрацията на клиентски профил в Kaufland (базови данни)

За регистрацията на Вашата карта за лоялни клиенти и създаването на клиентски профил в Kaufland задължително се събират и използват следните данни:

 • Име и фамилия;
 • Обръщение;
 • Държава, град, квартал и пощенски код по местоживеене;
 • Филиал на Kaufland, в който пазарувате най-често;
 • Номер на физическата, респ. дигиталната карта за лоялни клиенти;
 • Имейл-адрес или номер на мобилен телефон;
 • Дата на раждане;
 • Избрана лично от потребителя парола.

3.2 Допълнителна информация за клиента при регистрацията на клиентски профил в Kaufland (допълнителни опционални данни)

При регистрацията на Вашата карта за лоялни клиенти и създаването на клиентски профил в Kaufland евентуално се събират и обработват следните данни, които НЕ е задължително да предоставите:

 • Улица и номер на улицата по местоживеене;
 • Брой членове в домакинството;
 • Брой деца.

Предоставянето на тази информация е опционално. В случай че предоставите тази допълнителна информация, данните ще бъдат използвани единствено за целите на създаване и изпращане на подходящи търговски предложения и поздравления (например за Деня на детето, начало на учебна година, XL оферта-купон за многочленни семейства). В случай че не сте предоставили Вашето съгласие за получаване на персонализирана маркетингова комуникация, тази допълнителна информация ще бъде използвана за общ статистически анализ, който да допринася за създаването на добри търговски предложения и маркетинг кампании.

3.3 Видове данни при използването на картата за лоялни клиенти (данни за покупки)

При използването на Вашата карта за лоялни клиенти в магазини Kaufland се събират следните данни:

 • Филиал, в който използвате картата като ,,място на използване“;
 • Данните от фискалния бон (артикули, номер на фискалния бон, цени, обща сума на покупката и дата за отразяване в ,,историята на пазаруванията“ и изобразяване в цифров вид в мобилното приложение на Kaufland);
 • Използваното платежно средство - единствено като вид (в брой или с банкова карта);
 • Купони, получени срещу събрани точки за лоялност;
 • Купони, които разменяте срещу събрани точки за лоялност;
 • Игри с награди, в които сте взели участие.

4. Правно основание за обработване на данните

Правно основание за обработването на данни в рамките на участието в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card  е сключване и изпълнение на договор  между Вас и „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД чрез декларация за участие в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card (чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД). В единични случаи обработването на данни в рамките на участието в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card може да се основава и на легитимен интерес от страна на Kaufland в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД и/ или да е необходимо за изпълнение на законови задължения в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква в) ОРЗД. Освен това в рамките на безплатното участие в Програмата може да дадете своето изрично съгласие в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква а) ОРЗД за различни други цели на обработване. В изложените по-долу цели на обработването на данни (вж. т. 5) може да намерите информация кое правно основание се прилага за всеки отделен случай. По-долу в настоящата Политика са изброени и конкретните хипотези на обработка.

5. Цели на обработване на данни и конкретното правно основание за всяка цел

В рамките на участието Ви в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card Вашите лични данни се обработват в зависимост от нейното използване за следните цели:

5.1 Обработване на данни за контакт

Посочените от Вас данни за контакт в рамките на регистрацията (имейл адрес или номер на мобилен телефон) се обработват за следните цели:

 • Верификация на акаунта: посоченият имейл-адрес или номер на мобилен телефон се удостоверява за автентичност чрез метода за двойно потвърждение, за да се предотврати погрешно въвеждане на данни и да се провери правомощието за използване на данните за контакт. За тази цел като първа стъпка се изпраща имейл, респ. SMS с линк, респ. код за потвърждение на посочените данни за контакт. Едва след отварянето на линка, респ. въвеждането на кода при регистрацията, новосъздаденият профил се активира и данните за контакт се използват от нас за следващи цели. При всяка следваща промяна на данните за контакт променените данни подлежат на удостоверяване за автентичност по същия начин. Тук правно основание е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card) и чл. 6, параграф 1, буква в) ОРЗД във връзка с чл. 32 ОРЗД и чл. 5 параграф 2 ОРЗД (задължение за гарантиране на отчетност на данните).
 • Използване на потребителско име: посоченото от Вас потребителско име като част от данните за контакт, заедно с имейл адрес или номер на мобилен телефон, служи за регистрация през интернет страницата на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card, през мобилното приложение на Kaufland и клиентските терминали, както и за изпращане на известия относно актуалния статус на програмата. Правно основание в случая е чл. 6 параграф 1 буква б) ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).
 • В случай на допълнително доброволно съгласие на посочените данни за контакт се изпраща и желаната информация за оферти, специални предложения, отстъпки, реклама и др. Правно основание е декларираното от вас съгласие в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква а) ОРЗД.

5.2 Проверка на правото на участие

Вашата дата на раждане се използва за проверка на правото Ви на участие (участието е възможно при навършени 18 години), правото ви да встъпите в договорни отношения с нас, както и за еднозначна идентификация при съвпадение на имената на повече участници. По отношение на проверката на възрастта (проверка на навършено пълнолетие) правно основание за обработването на данните е чл. 6, параграф 1, буква  б) ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).

5.3 Валидиране на адрес

Правилното изписване на посочения от Вас адрес се проверява автоматично при регистрацията (напр. ,,Раковска“ вместо ,,Ракофска“). Целта на обработването на данните е гарантиране на коректното изписване, за да се избегнат грешки при събирането на данните. Правно основание в случая е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card), както и чл. 6, параграф 1, буква в) ОРЗД във връзка с чл. 32 ОРЗД и чл. 5, параграф 2 OРЗД (задължение за гарантиране на отчетност на данните).

5.4 Комуникация във връзка с участието в лоялната програма Kaufland Card

Kaufland използва Вашето име, фамилия и обръщение, за да може да се обръща към Вас по име в рамките на участието Ви в Програмата за лоялни клиенти и свързаната с него комуникация (обръщение в мобилното приложение на Kaufland, при използване на клиентските терминали на интернет страницата на програмата и Вашия клиентски профил в Kaufland Card, обръщение при изпращане на имейли или съобщения на посочен от вас номер на мобилен телефон относно актуалния статус на програмата и уведомителни имейли или съобщения). Правно основание в случая е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card), респ. при изпращането на уведомителни имейли или съобщения на посочен от вас номер на мобилен телефон допълнително се прилага чл. 6, параграф 1, буква a) OРЗД, а в определени случаи също и чл. 6, параграф 1, буква в) ОРЗД.

5.5 Събиране и замяна на дигитални точки за лоялност във филиалите

Номерът на физическата, респ. дигитална карта за лоялни клиенти към Вашия клиентски профил в Kaufland Card и данните за покупки (вж. т. 3.3), се използват за създаване и запаметяване на индивидуална история на пазаруване във Вашия клиентски профил в Kaufland Card. Въз основа на Вашата история на пазаруване се изчисляват дигиталните точки за лоялност. Това позволява събирането и замяната на дигитални точки за лоялност в рамките на участието в програмата. В случай на рекламация точките могат да се отразяват в клиентския профил и на по-късен етап. За тази цел е нужно единствено в края на разплащателния процес да сканирате на касата QR-кода на Вашата карта за лоялни клиенти. За всеки 5 лева от покупката получавате по една точка за лоялност. Тази точка се добавя към Вашия клиентски профил в Kaufland Card. По този начин събраните точки за лоялност се запазват заедно с данните от фискалния бон във Вашия профил в Kaufland Card (вж. т. 3.3) За събраните точки за лоялност не се изплащат суми в брой и не се приспада част от цената на артикулите при пазаруване. Точките за лоялност могат да се заменят за придобиване на купон, който дава възможност за покупка на даден(и) артикул(и) на преференциални цени и условия. Имате право да събирате точки за лоялност и извън сроковете, в които кампанията е активна, т.е. точките за лоялност не се губят автоматично след края на дадена кампания за събиране на точки, а имат срок на валидност 12 месеца. Съхранявайки точките за лоялност във Вашия профил в програмата Kaufland Card, дори да загубите физическата карта за лоялност или изтриете мобилното приложение на Kaufland, при необходимост, точките за лоялност могат да бъдат възстановени. Точки за лоялност, събрани преди повече от 1 година, се заличават. Може да обобщим, че целта на обработката на данни в този случай е възможността за събиране на дигитални точки за лоялност без риск от тяхната загуба. 

Правно основание за обработване на данните е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (изпълнение на договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).

5.6 Незабавни отстъпки за артикули от седмичните промоции

Номерът на физическата, респ. дигиталната карта за лоялни клиенти към Вашия профил в програмата Kaufland Card служи за Вашето идентифициране като клиент на програмата и гарантира незабавна отстъпка на касата във филиала при използването на валидна карта, респ. ID-номера на картата, ексклузивно за артикули от седмичните промоции, без да е необходимо да заменяте точки срещу това (т.нар. ,,специални отстъпки“). Съответните актуални седмични промоции и размерът на отстъпките могат да се видят на етикета на рафта във филиала, в мобилното приложение на Kaufland, на уебсайта на Kaufland kaufland.bg и в брошурата на Kaufland. Следователно целта на обработването на лични данни в този случай е идентифициране на картодържателя, така че като участник в програмата за лоялност да му бъдат гарантирани ексклузивни отстъпки в рамките на програмата. 

Правно основание за извършването на обработването на данните е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (сключване и изпълнение на договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).

5.7 Кампании/ игри с награди в рамките на Програмата за лоялност Kaufland Card

Всички участници в програмата, които пребивават на територията на Република България и са направили покупка във филиал на Kaufland в България или онлайн чрез Glovo през периода на обявена кампания/ игра с подаръци и награди, автоматично участват в съответната кампания/ игра, доколкото отговарят на останалите условия за участие. С участието си в Програмата Kaufland Card автоматично се съгласявате да участвате в съответната кампания/ игра. В рамките на две седмици от крайната дата на съответната кампания/ игра измежду всички участници в Програмата, които са направили покупка с картата за лоялност през периода на обявената кампания/ игра, се раздават награди. За участието в такива тегления се използват Вашите данни от направени покупки в рамките на кампанията/ играта. Победителят(ите) получава(т) известие за печалбата по имейл, респ. номер на мобилен телефон. Целта на обработването на данни е провеждането на кампания/ игра с подаръци и награди под формата на теглене с касовите бележки на всички участници в Програмата за лоялност като ексклузивно предложение, както и уведомяването на победителя(ите) и изпращането на наградата.

Правно основание за извършването на обработването на данни е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (изпълнение на договор за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).

5.8 Обслужване на клиенти в рамките на програмата за лоялност Kaufland Card

След регистрацията си ще получавате известия относно статуса на участието Ви в Програмата за лоялност Kaufland Card (по имейл или чрез SMS), например за потвърждение на регистрацията Ви. Освен това, при допълнителни въпроси от Ваша страна относно броя на Вашите точки, купоните за отстъпка, месечната игра с награди или други предимства на Програмата, може по всяко време да се обърнете към нашето звено Обслужване на клиенти, част от Обслужващ офис на Kaufland. Целта на обработването на данни в случая е отговор на Вашите допълнителни въпроси. 

В зависимост от темата на Вашето запитване към звено Обслужване на клиенти като част от програмата за лоялност Kaufland Card правно основание за обработване на Вашите данни е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД (когато въпросът Ви се отнася за услугите, заложени в договора за ползване на Програмата за лоялност) или чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД (ако имате въпроси по други теми). Легитимният интерес от страна на Kaufland в последния описан случай се състои в това да отговори на клиентските запитвания и да поддържа задоволително ниво на обслужване съгласно своите стандарти. 

5.9 Опционално: Изпращане на информация относно програмата и купони за отстъпка на посочения от вас имейл адрес или номер на мобилен телефон (необходимо е съгласие)

Ако изрично сте предоставили Вашето съгласие, на посочения от Вас имейл адрес и/ или номер на мобилен телефон ще Ви изпращаме информация за нови купони за отстъпки по Програмата, както и информация за други изгодни предложения и услуги, включени в Програмата за лоялност Kaufland Card (напр. подробности за програмата, информация за нови партньори, нови игри с награди, специални намаления за клиенти, нови артикули на промоция, поздрав и изгодни предложения по случай рождения Ви ден), а също евентуално и купони за артикули на изгодни цени.

Може по всяко време безплатно да оттеглите това съгласие с действие занапред, без да посочвате конкретни причини, като изпратите имейл на info@kaufland.bg или чрез съответната настройка във Вашия клиентски профил, без по този начин Вашият клиентски профил в Kaufland да бъде закрит или участието Ви в Програмата да бъде прекратено. Следователно целта на обработването на данни в случая е участникът да получава купони за отстъпка и информация за нови предложения, включени в Програмата за лоялност, на посочения от него имейл адрес и/ или номер на мобилен телефон.

Правно основание за обработване на данните е Вашето съгласие (чл. 6, параграф 1, буква а) ОРЗД).

5.10 Геокодиране на адреса по местоживеене за генериране на агрегирана геоинформация

Вашият адрес по местоживеене ще бъде обработван и използван от Kaufland в псевдонимизирана форма за генериране на обобщени данни за геоинформация в допълнение към вече описаните цели (определяне на релевантен филиал за Вас за целите на получаване на купони за отстъпка и информация за програмата, базираща се на профила на участника и историята на пазаруване, също така и за изпращане на уведомления за кампании/ игри с подаръци и награди съгласно раздел 5.7).

Посредством Вашия псевдонимизиран адрес по местоживеене (населено място, квартал, пощенски код) след регистрацията за Програмата за лоялност еднократно се определят районът и населеното място и се добавят към Вашия акаунт в Kaufland Card („геокодиране“). Благодарение на това Kaufland вече може да обобщава информацията за клиентите и да я разпределя към различните райони на мрежата, за да събере, например, повече информация за своите търговски области, успеха на рекламните кампании, данни за оборота и влиянието на външни фактори върху клиентите (напр. откриване на филиали на конкуренти, последици от неблагоприятни метеорологични условия), както и да обработва статистически данни относно тенденциите при пазаруване. За тази цел, например, общият оборот, генериран от всички участници в Програмата за лоялност, живеещи в даден район, се обобщава, като при това винаги се осигурява, че поне седем участници в Програмата живеят в този район с цел гарантиране на анонимността на обобщените резултати. Райони/ населени места с по-малко от седем участници в Програмата за лоялност не се оценяват индивидуално. Идентифицирането на конкретни клиенти и техните данни за покупки и профили е възможно само от отговорно лице за Програмата за лоялност и звено Клиентски мениджмънт на Kaufland. Други звена на Kaufland нямат достъп до данните в личния Ви профил. Те получават само агрегирани анонимни данни за районите/ населените места за посочените цели, без възможност да ги свържат с отделни участници в Програмата.

Целта на обработването на данни е подобреният анализ на специфичните фактори, свързани с местоположението, които обуславят успеха на Kaufland като компания, за която клиентът е приоритет, както и изготвянето на необходимите за това съвкупни анонимизирани оценки. Правно основание за обработването на данни е чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД. Легитимният интерес от страна на Kaufland се основава на стремежа към подобряване на пазарното проучване при спазване на законовите разпоредби относно защитата на личните данни за псевдонимизация и анонимизация.

5.11 Проверка на спазването на условията за участие и предотвратяване на злоупотреби

С цел предотвратяване на злоупотреби с картата за лоялност (напр. нейното използване в нарушение на условията за участие) анализираме картата след необичайни процеси по сканиране (напр. многократни използвания за кратък период от време), за да може да предотвратим злоупотреби при използването на картата в нарушение с условията за участие в Програмата (напр. предоставяне на картата на друго лице с цел манипулация на събраните точки). При подозрение за злоупотреба използваме идентификационния номер на картата и данните за контакт, за да се свържем с участника в Програмата и да изясним подозрението за злоупотреба. До изясняване на подозираната злоупотреба картата и съответният клиентски профил в Програмата се блокират. В случай че подозрението за злоупотреба се потвърди, профилът може да бъде закрит съгласно условията за участие, а по-нататъшното участие на потребителя се прекратява. По отношение на проверката за спазване на условията за участие правно основание за обработването на данни е чл. 6, параграф 1, буква б) ОРЗД. Правно основание за предотвратяването на злоупотреби и евентуалното блокиране на профила в програмата е чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД. Легитимният интерес от страна на Kaufland в този случай се базира на интереса от предприемане на действия за предотвратяване на измами и манипулации.

5.12 Други: Анонимни статистики относно ползването

Въз основа на данните от пазаруване на участниците в лоялната програма и основните данни за лицето (напр. възраст, пол и местоживеене), се съставят статистически оценки по различни параметри (напр. възраст, пол, местоживеене, избран любим филиал, поведение при пазаруване, нов клиент, постоянен клиент), за да се извлекат цялостни заключения за отделни групи клиенти. Тези оценки не допускат никакви заключения относно идентичността на отделни участници в Програмата, а служат единствено за оптимизация на нашите предложения и услуги в рамките на Програмата за лоялност на база различни групи клиенти.

6. Получатели/ Категории получатели

Предоставянето на данни на трети лица извън Kaufland Групата поначало е недопустимо. По изключение възлагаме обработване на данните на външни изпълнители. Те съответно са внимателно подбрани, подлежат на одит от наша страна и подлежат на определени задължения по силата на договор съгласно чл. 28 ОРЗД. Освен това е възможно да се наложи да препратим копия/ част от Ваши запитвания на наши партньори, с които имаме сключени договори (напр. на доставчици при запитвания, касаещи спецификата на дадени артикули), за да може Вашето запитване да бъде обработено. В тези случаи обаче запитването подлежи на предварителна анонимизация, така че трети лица да не могат да се свържат с Вас. Ако в единични случаи предоставянето на Вашите лични данни е необходимо за уточнения във връзка с Вашето запитване, ние ще Ви информираме за това. Също така споделяме с наши доставчици, с които имаме сключени договори, агрегирана информация за продажби и клиентски групи, за да се създават добри търговски предложения и маркетинг кампании, да се оптимизират техните предложения и услуги в рамките на Програмата за лоялност и за общ статистически анализ. В тези случаи информацията се анонимизира предварително, така че трети лица да не могат да се свържат с Вас. 

7. Срок на съхранение на данните/ Критерии за определяне на срока на съхранение на данните

В хода на участие в Програмата за лоялност Kaufland Card данните на участника (име, район, други профилни данни, история на пазаруване, данни за контакт) се съхраняват за целите на изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти.

Участникът има право да прекрати договора за ползване на Програмата за лоялност по всяко време, без да посочва конкретни причини за това. Прекратяването на участието в Програмата за лоялност е възможно през мобилното приложение на Kaufland, чрез интернет страницата на Kaufland, в раздел Клиенти на адрес kaufland.bg или по имейл (info@kaufland.bg).

В случай че даден участник прекрати договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти, участието в същата приключва. С изключение на клиентския профил в Kaufland (потребителско име и парола) всички останали данни, събрани в рамките на участието в Програмата (напр. история на пазаруване, все още налични точки за лоялност, участия в игри с награди, обороти) подлежат на анонимизация, респ. се изтриват.

Клиентският профил в Kaufland се запазва до неговото отделно изтриване от клиента, така че да е възможен достъпът до мобилното приложение на Kaufland, уебсайтовете на Kaufland и други услуги.

8. Криптиране

Kaufland предприема технически и организационни мерки за сигурност, за да защити възможно най-добре Вашите данни от неоторизиран достъп. Освен подсигуряване на операционната среда използваме и метод за криптиране. Посредством SSL-протокол (който осигурява криптиране на връзката между сървър и браузър) предоставената от Вас информация се пренася в криптирана форма и се проверява за автентичност, за да се предотврати евентуална злоупотреба с данните от страна на трети лица. Това се разпознава на уебсайта на Програмата за лоялност по иконката катинар в контролната лента, както и по интернет адреса, започващ с “kaufland.bg”.

9. Използване на K-Scan

a. Цел на обработването/ Правни основания

(1) Използване на K-Scan

За да могат участниците в Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card да използват функцията за самостоятелно сканиране „K-Scan“ чрез мобилните устройства за сканиране на място във филиал или чрез мобилното приложение на Kaufland, в съответствие с Общите условия, се обработват следните лични данни:

- номер на физическата карта или клиентски номер на дигиталната Kaufland Card;

- закупени артикули; 

- идентификатор на трансакцията.

Артикулите, закупени чрез „K-Scan“, се съхраняват във Вашия профил в Kaufland Card и се анализират в съответствие с Общите условия и Политиката за защита на личните данни на Програмата за лоялност Kaufland Card. Правното основание за обработване на данните е чл. 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД (изпълнение на договора за ползване на Програмата за лоялни клиенти Kaufland Card).

(2) Използване на „Trustlevel“

С цел превенция на злоупотреби използваме „Trustlevel“ алгоритъм като мярка за сигурност. Това е алгоритъм, който извършва проверка на случаен принцип или пълно сканиране на кошницата за пазаруване от служителите на касата. Следователно, въпреки извършената проверка чрез „Trustlevel” може да се наложи повторно сканиране от касиер, ако касовата система индикира такава необходимост. „Trustlevel“ алгоритъмът е свързан с номера на клиентския Ви профил в Kaufland Card.

В случай че проверките на случаен принцип разкрият неправомерно поведение при сканиране, ще се извърши сравнение на клиентския номер с данните от клиентския профил в Kaufland Card, за да се направи справка. 

Kaufland си запазва правото да предприеме допълнителни правни действия.

Правното основание за обработването на данните е чл. 6, параграф 1, буква е) от ОРЗД. Легитимният интерес произтича от интереса да се предостави възможност на клиента да използва функцията за сканиране с цел оптимизиране на процеса на плащане, като се предотвратят или проследят случаи на злоупотреба.

(3) Поддръжка

За да може да Ви помогнем при технически проблеми с „K-Scan“, клиентският номер на Вашия клиентски профил в Kaufland Card може да бъде използван с цел проследяване на Вашите сканирания или поведение при сканиране.

Правното основание за обработването на данни в случая е чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД. Легитимният интерес произтича от интереса да предложим на нашите клиенти подходяща поддръжка при използването на „K-Scan“.

(4) Анализ

С цел да разберем как нашите клиенти възприемат „K-Scan“ и за да планираме възможността да се използва функцията „K-Scan“, се извършва статистическа оценка на поведението при сканиране, която не е свързана с идентифициране на конкретни клиенти, а по-специално с агрегирана информация относно брой клиенти с Kaufland Card, които използват възможността за самостоятелно мобилно сканиране. Правното основание за обработване на данните е легитимният интерес на Kaufland в съответствие с чл. 6, параграф 1, буква е) ОРЗД. Легитимният интерес произтича от интереса на Kaufland да оптимизира възможността за използване на функцията „K-Scan“. 

10. Получатели/ Категория получатели:

Предаване на данните към трети лица извън групата на Kaufland е принципно изключено. По изключение данни се обработват по възлагане от наши партньори, на които е възложено обработването на лични данни. Те са внимателно подбрани, освен това се проверяват от нас и са задължени по силата на договор съгласно член 28 от ОРЗД да спазват законовите изисквания, касаещи защитата на лични данни.

в. Срок за съхранение/ Критерии за определяне на срока за съхранение: 

Свързаният с Вашия акаунт в Kaufland Card „Trustlevel“ алгоритъм, както и артикулите, закупени с ползване на функцията „K-Scan“, ще бъдат изтрити при изтриване на клиентския Ви профил в Програмата за лоялност Kaufland Card. Ако Вашият клиентски номер се използва за целите на поддръжка, същият ще бъде изтрит в рамките на 90 дни след обработката на заявката.

11. Вашите права като субект на данни

Съгласно чл. 15, параграф 1 ОРЗД имате право да получите безплатно информация за обработваните Ваши лични данни. 

Освен това при наличие на законови предпоставки имате право на коригиране (чл. 16 ОРЗД) и изтриване (чл. 17 ОРЗД) на Вашите лични данни, както и на ограничаване на тяхното обработване (чл. 17 ОРЗД). 

Доколкото обработването на данни се основава на чл. 6, параграф 1, буква д) или е) ОРЗД, Вие имате право на възражение срещу обработването съгласно чл. 21 ОРЗД. Ако възразите срещу дадено обработване на Вашите лични данни, занапред те ще бъдат изтрити и/ или ще спрат да се използват за целите, конкретизирани тук, освен ако администраторът Kaufland не докаже, че съществуват законови основания за обработването, ползващи се с предимство, или за целите на установяване, упражняване или защита на правни претенции от страна на Kaufland.

Доколкото Вие сами сте предоставили обработените данни, имате право на тяхната преносимост съгласно чл. 20 ОРЗД.

Ако обработването на данни се базира на Ваше съгласие съобразно чл. 6, параграф 1, буква а) или чл. 9, параграф 2, буква а) ОРЗД, може по всяко време да оттеглите съгласието с действие занапред, без по този начин да се засегне законосъобразността на досегашната обработка на данни.

При изброените по-горе случаи, отворени въпроси или в случай на оплакване може да се обърнете писмено или по имейл към Длъжностното лице по защита на данните, назначено от администратора (dataprotection@kaufland.bg).

Освен това имате право на жалба пред надзорния орган по защита на личните данни – Комисия за защита на личните данни (Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Електронна поща: kzld@cpdp.bg, Интернет страница: cpdp.bg). 

12. Администратор на лични данни и данни за контакт с Длъжностното лице по защита на данните:

Администратор на Вашите лични данни е:

„Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД, ЕИК 131129282

ул. „Скопие“ 1А, гр. София 1233

 

Данни за контакт с Длъжностното лице по защита на данните:

ул. „Скопие“ 1А, гр. София 1233

имейл: dataprotection@kaufland.bg


Често задавани въпроси

Искаш повече информация за Kaufland Card?

Имаш още въпроси? Най-важното за Kaufland Card обобщихме и събрахме по-долу.

Какво е Kaufland Card?

Kaufland Card е програмата за клиентска лоялност на Kaufland, която ти предоставя много предимства. Можеш да регистрираш своята Kaufland Card като инсталираш приложението на Kaufland на твоя смартфон. Можеш да регистрираш своята Kaufland Card и като вземеш физическа карта на Информация във всеки наш хипермаркет.

Какви предимства ми предоставя Kaufland Card?

С Kaufland Card получаваш специални оферти за продукти на още по-ниски цени. Можеш да намериш специалните Kaufland Card оферти всяка седмица в нашата брошура или онлайн на нашата страница с оферти на www.kaufland.bg;

С Kaufland Card получаваш редовно и ексклузивни купони. Можеш да ги използваш за определени продукти в нашите хипермаркети;
За всеки 5 лева от твоята сметка в Kaufland получаваш по една точка, която се начислява в твоя профил в Kaufland Card. Можеш да използваш твоите точки при покупка на артикули от нашите лоялни кампании или за активиране на ексклузивни купони.

С Kaufland Card участваш и в регулярните ни томболи и игри, където можеш да спечелиш страхотни награди.

Как мога да получа и регистрирам Kaufland Card?

Има три начина да получиш и регистрираш Kaufland Card:

 1. Регистрирай дигиталната Kaufland Card, като изтеглиш приложението на Kaufland от Google Play Store или App Store на твоя смартфон. След като го направиш и стартираш приложението, избери най-посещавания от теб Kaufland хипермаркет и след това създай своя профил в Kaufland Card. Въведи информацията в съответните полета. Не забравяй да потвърдиш своя e-mail адрес или номера на мобилния си телефон, които си посочил при регистрация, като въведеш кода, получен на зададения от теб съответно e-mail адрес или мобилен номер. Твоята Kaufland Card ще бъде активирана само след това потвърждение.
 2. Регистрирай физическа карта Kaufland Card, като вземеш карта от Информация в хипермаркета и я регистрирай директно на място на клиентския терминал. За да го направиш, сканирай своята карта на клиентския терминал. Създай своя Kaufland Card профил и продължи, като попълниш съответната информация. Не забравяй да потвърдиш e-mail адреса или номера на мобилния телефон, които си използвал при регистрацията, като въведеш кода, получен на зададения от теб съответно e-mail адрес или мобилен номер. Твоята Kaufland Card ще бъде активирана само след това потвърждение.
 3. Регистрирай своята физическа карта вкъщи, като я вземеш от Информация и я активирай на нашия уебсайт, www.kaufland.bg. Създай своя Kaufland Card профил и продължи, като попълниш съответната информация. Не забравяй да потвърдиш e-mail адреса или номера на мобилния телефон, които си използвал при регистрацията, като въведеш кода , получен на зададения от теб съответно e-mail адрес или мобилен номер. Твоята Kaufland Card ще бъде активирана само след това потвърждение.

Трябва да имаш навършени 18 години, за да участваш в програмата за лоялност на Kaufland, Kaufland Card.

Как мога да събирам точки с моята Kaufland Card?

С твоята Kaufland Card (дигитална или физическа) автоматично събираш точки всеки път, когато правиш покупка в хипермаркет на Kaufland. За да направиш това, постави QR кода на твоята Kaufland Card под четеца на карти, когато правиш покупка на касата. Зелената точка на скенера служи като ориентир. Твоите точки ще бъдат добавени автоматично към профила ти в Kaufland Card.

За какво се използват точките?

Имаш нужда от точки, за да активираш някои от купоните, които получаваш редовно за продукти на още по-ниски цени.

Как мога да използвам своите точки, за да активирам купон?

За да активираш някои от ексклузивните купони, се нуждаеш от твоите точки. Колкото повече точки събереш, толкова повече ексклузивни купони можеш да активираш. Можеш да видиш текущия брой точки, които си събрал директно в твоето мобилното приложение на Kaufland, на клиентския терминал във всеки един хипермаркет на Kaufland или на www.kaufland.bg.

Имам физическа карта и бих искал да използвам и дигитална карта (с приложението на Kaufland). Възможно ли е това и какво трябва да направя?

Да, това е възможно да се направи с мобилното приложение на Kaufland. Изтегли приложението Kaufland от App Store или Google Play Store. След това го стартирай и избери хипермаркета на Kaufland, който посещаваш най-често и продължи. За да активираш своята дигитална Kaufland Card, моля, избери опцията "Вход" и въведи данните, които вече си използвал при регистрацията на физическата карта (e-mail адрес или номер на мобилен телефон и парола). Вече можеш да използваш както твоята дигитална карта, така и да продължиш да използваш физическата си карта. Можеш да видиш своята физическа карта, добавена в твоя Kaufland Card профил.

Mога ли да използвам дигиталния си касов бон за рекламации?

Дигиталният касов бон не може да се използва за гаранция на закупени уреди или за връщането на такива. За целта е необходимо да запазите касовата бележка на хартиен носител.

Мога ли да използвам моята Kaufland Card, когато пазарувам онлайн в Glovo?

Да, можеш да се възползваш от преференциите на твоята Kaufland Card и в Glovo. Всеки път, когато поръчваш онлайн, въвеждай 16-цифрения номер на своята карта в полето "Специални изисквания към обекта". За повече информация, кликни тук.