Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Супергерои от супермаркета, благодарим Ви!

При извънредно положение в страната служителите на хранителните магазини работят неуморно от сутрин до вечер.

Почти всички деца мечтаят някой ден да станат супергерои. Едва ли Камелия, Мария и Янко са си представяли, че именно работата им в супермаркет ще ги превърне в такива. Днес те са сред хилядите мъже и жени в България, които работят неуморно, за да могат всички да имат достъп до хранителни продукти.

Усилен труд в извънредно положение

Обичайно дните преди Великден и Коледа са най-натовареното време за супермаркетите. Но през 2020 г. увеличеното потребление и многобройните клиенти идват по-рано – с обявеното на 13 март в страната извънредно положение. От този момент нататък всички служители на търговските вериги работят в условия на изключително натоварване - от подготовката на стоките в складовете, през зареждането на продукти по рафтовете, до касите в магазините.

Стоката – налична!

В първите дни след 13 март множество притеснени хора започват да се стичат към магазините, за да си набавят стоки от първа необходимост, въпреки уверенията на институции и компании, че нужда от презапасяване няма. В момента в магазините ситуацията е далеч по-спокойна. Централният склад на Kaufland България има достатъчни наличности и работи с пълен капацитет.

Спокойствие в кризата

„Сред нас няма напрежение и обслужваме клиентите нормално“, разказва Светослав Георгиев, управител на един от магазините на Kaufland в София. Екипът му е от близо 150 човека. В ситуацията на световно разпространение на коронавируса всеки един от тях е загърбил притесненията си и не се е отказал от служебните си задължения. Със съдействието на институциите се гарантира общественият ред пред магазините. В тях се прилагат завишени мерки за хигиена и дезинфекция. „Обичаме си работата. Хората имат нужда от хранителни продукти и ги обслужваме спокойно и с разбиране“, добавя Светослав.

Шапки долу за супергероите!

Във време, в което институциите апелират всички да останем вкъщи, работният ден на служителите в магазините започва по тъмно сутрин и продължава до късно вечер. Те работят на пълни обороти, понякога на предела на силите си, защото знаят, че носят отговорност. Затова следващия път, когато застанем на каса, нека се вгледаме в жената зад нея – тя е нечия съпруга и майка, която в момента не е вкъщи заради нас и заслужава нашето уважение. Нека й благодарим!