Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Здравословно и релаксиращо – масаж за бебета

Има ли нещо по-хубаво от докосването на две любящи ръце? Масажът е интензивна форма на общуване с мама и татко, на която мъниците се наслаждават.

Чудодейният масаж за бебета

Нежно докосване, мили ласки и леки милувки – физическият контакт е най-хубавото нещо за вашето дете. Особено, когато става дума за масаж на бебето. Редовните масажи могат да го успокоят така, че то да плаче рядко и да спи по-спокойно. Масажът може да направи чудеса дори при храносмилателни проблеми.

Масажът създава дълбока връзка между родителят и детето, която носи положителни емоции и за двете страни. Той е чудесна възможност за новоизлюпени татковци, така могат да прекарат с мъничето си изпълни с ласки моменти и да се сближат много бързо.
 

Нуждаете се от:

 • Нежна музика
 • Отопление (при необходимост)
 • Меко бебешко одеяло или хавлиена кърпа
 • Висококачествено бебешко масло (купено или направено от Вас)
 • Пелени

Ето как се прави

Създайте си уютна атмосфера с тиха музика в топла стая без течение. Ако смятате, че за детето е хладно, използвайте отоплителен уред. Почти всички деца обичат да ритат голи и свободни. Насладете се на момента и се порадвайте на вашето слънчице.

Сложете го да легне върху бебешко одеяло или мека хавлиена кърпа. Масажното масло е важна част от събитието. Особено подходящи за кожата са растителните масла, които съдържат много линолова киселина, като например маслото от гроздови семки. Подгответе няколко пелени за евентуални малки аварии. В крайна сметка мъничето е без памперс в този момент.

Масажирайте първоначално с топли ръце и леки, кръгообразни движения гърдите на бебето, после краката, стъпалата и пръстите на краката, накрая раменете, ръцете и пръстчетата. Обърнете детето внимателно по корем, за да масажирате гърба. Можете да приключите с корема или с главата.

Ако бебето няма желание да лежи по корем или се противи на масажа, не настоявайте. Просто опитайте отново на следващия ден. Настройте се съобразно детето си и се насладете на близкия контакт. И още един съвет: в идеалния случай бебето не трябва да бъде нито много гладно, нито много сито или твърде уморено по време на масажа. Добър момент за масаж при много семейства е в рамките на вечерния ритуал, най-вече преди или след къпане.

Направете си сами масажно масло

Необходими съставки:

 • 100 мл масло от гроздови семки
 • 10 г сухи цветове от лайка

 

Ето как се прави:

 1. Загрейте маслото на водна баня до приблизително 60° C.
 2. Добавете в него сухите цветове и оставете да киснат при постоянна температура около час.
 3. Цветовете може да отстраните лесно с помощта на филтър за кафе.
 4. Налейте маслото в чисто, затварящо се шише.