Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Кърмене на обществени места – съвети за млади майки

Когато малкото слънчице огладнее, за него няма значение дали си е вкъщи или в някое кафене. За много майки кърменето на обществени места отначало се възприема като необичайно. Имаме идеи, които да помогнат за спокойно кърмене – независимо къде се намирате.

Бебето е гладно? Непрекъснато!

Голямото предимство на кърменето се състои именно в това, че храната за Вашето любимо същество ви е винаги под ръка и не е необходимо да я приготвяте допълнително. При това е с идеалната температура. Можете да го направите незабавно – независимо от място и време! Перфектно, тогава щом Вашето “слънчице” е гладно, трябва бързо да се действа.

Не се притеснявайте, ако преди първото кърмене на обществено място сте нервни – това се случва при почти всички майки. Преди всичко любопитните погледи на хората създават неудобство за много майки. Това не трябва да се допуска: при правилната подготовка можете да накърмите своето слънчице съвсем спокойно.

Какво Ви е необходимо:

  • Облекло за кърмене
  • Кърпа за кърмене или шал за кърмене
  • Избор на подходящи места за кърмене

Добрата подготовка е важна

За да се чувствате добре при кърменето на обществено място и за да се насладите на спокойствие заедно с мъничето на този интимен момент, подгответе се добре за тази първа екскурзия. Важно е, например, удобното облекло, за да не се налага да се разсъбличате напълно. Със специална горна част за кърмене, която при необходимост може да бъде отворена в областта на гърдите, стоящите наоколо дори и няма да забележат, че в момента кърмите своето дете. Или просто облечете един върху друг един тесен и един широк топ, така че да можете да предложите гърдата на бебето съвсем лесно. Кърпите и шаловете за кърмене са не само идеален вариант да се защитите от любопитни погледи. Много бебета се наслаждават на чувството на защитеност под кърпата. Така отпада възможността детето да се вълнува толкова от мястото, на което се намирате, че да не започва да суче.

Упражнявайте се

Ако сте несигурни какво впечатление прави кърменето на останалите, просто преди излизането седнете вкъщи пред огледалото. Понякога помага да се упражните в среда, в която кърменето не е нищо необичайно, например в яслата. Ако отивате в заведение или в обществено учреждение, може да се информирате предварително дали има стая за кърмене. Най-важното в случая е вие и детето да се чувствате добре. Насладете се на момента и се радвайте на силната връзка с помежду ви.