Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Времето за спане е време за гушкане

При бебетата последователността и ритуалите са от голямо значение – преди всичко, когато става дума за заспиване. Ние ще ви подскажем с кои вечерни ритуали слагането в леглото е по-успешно.

Време е за сън

През първите два месеца Вашето малко слънчице спи особено много и не може да различава деня от нощта. Въпреки това му създайте още в началото усещането, че заспиването и спането са нещо хубаво и не трябва да се пропускат. Наслаждавайте се заедно на момента, за да се чувства бебето Ви сигурно и защитено.

Нуждаете се от:

  • Приятна светлина
  • Пижама
  • Бебешки чувал за спане
  • Книжки с картинки
  • Книжка с приспивни песнички
  • Музикална кутия

Ритуалите осигуряват здрав сън

От около третия месец можете да започнете въвеждането на ритуал за приспиване на бебето. Това ще му създаде усещане за сигурност и скоро ще се превърне в любим навик за двама ви. Ритуалите ще улеснят и таткото.

Опорните точки: фиксирани часове за хранене и слагане в леглото. Добре е последният час преди лягане да преминава спокойно и без вълнения, така че бебето да се настрои за сън. Не се стресирайте и се вслушайте в желанията на детето си. В крайна сметка слагането в леглото трябва да бъде за прекрасен финал на деня за всички ви. Колкото по-малки са децата, толкова по-гъвкаво можете да оформите това време.

Към ритуала за спане могат да се включат също разказването на приказки или четенето. Включете нощната лампа и полегнете удобно в леглото или на дивана. Много по-важни от самата книга са гласът ви, вътрешната близост и доверието. Бебето ви със сигурност се наслаждава на този момент и може би започва да заспива.

Можете да включите редовна вечерна баня, масаж или приспивна песен – важното е да има много нежни прегръдки и гушкания в програмата. Физическата близост дава закрила и укрепва връзката между Вас и Вашето бебе. Нека денят Ви мине отново пред очите ви, припомнете си всички прекрасни моменти. Когато детето порасне, можете да правите това заедно.


Важна информация

От съображения за превантивна защита на потребителите Kaufland изтегля следния продукт:

SPICE & SOUL
Мултифункционално ренде
Баркод 4337185869136