Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Времето за спане е време за гушкане

При бебетата последователността и ритуалите са от голямо значение – преди всичко, когато става дума за заспиване. Ние ще ви подскажем с кои вечерни ритуали слагането в леглото е по-успешно.

Време е за сън

През първите два месеца Вашето малко слънчице спи особено много и не може да различава деня от нощта. Въпреки това му създайте още в началото усещането, че заспиването и спането са нещо хубаво и не трябва да се пропускат. Наслаждавайте се заедно на момента, за да се чувства бебето Ви сигурно и защитено.

Нуждаете се от:

  • Приятна светлина
  • Пижама
  • Бебешки чувал за спане
  • Книжки с картинки
  • Книжка с приспивни песнички
  • Музикална кутия

Ритуалите осигуряват здрав сън

От около третия месец можете да започнете въвеждането на ритуал за приспиване на бебето. Това ще му създаде усещане за сигурност и скоро ще се превърне в любим навик за двама ви. Ритуалите ще улеснят и таткото.

Опорните точки: фиксирани часове за хранене и слагане в леглото. Добре е последният час преди лягане да преминава спокойно и без вълнения, така че бебето да се настрои за сън. Не се стресирайте и се вслушайте в желанията на детето си. В крайна сметка слагането в леглото трябва да бъде за прекрасен финал на деня за всички ви. Колкото по-малки са децата, толкова по-гъвкаво можете да оформите това време.

Към ритуала за спане могат да се включат също разказването на приказки или четенето. Включете нощната лампа и полегнете удобно в леглото или на дивана. Много по-важни от самата книга са гласът ви, вътрешната близост и доверието. Бебето ви със сигурност се наслаждава на този момент и може би започва да заспива.

Можете да включите редовна вечерна баня, масаж или приспивна песен – важното е да има много нежни прегръдки и гушкания в програмата. Физическата близост дава закрила и укрепва връзката между Вас и Вашето бебе. Нека денят Ви мине отново пред очите ви, припомнете си всички прекрасни моменти. Когато детето порасне, можете да правите това заедно.