kaufland.bg/recepti
		
	
		Без лактоза
	
		Веган 
	
		За вегетарианци
	
Сорбе от розов грейпфрут
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (6 порции)
| 7 броя | розов грейпфрут | 
| 5 с.л. | захарен сироп | 
| 4 с.л. | гренадин | 
| 150 г | малини | 
| 6 (всяка от по 90 мл) | формички за сладолед | 
| 6 | дървени клечки за сладолед | 
Съвет
- 
								
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
 
Приготвяне
- 1
 
Сокът от грейпфрутите се изцежда. Необходими са 400 мл сок от грейпфрут, към който се прибавя захарният сироп и гренадинът. Малините се измиват и се оставят да изсъхнат добре.
- 2
 
Малините и сиропът от грейпфрут се пълнят във формичките. Оставят се да замръзнат за час, след което в сместа се забиват дървените клечки. Прибира се в камерата за още минимум пет часа.