Истинското лице на вампира
Продукти (5 парчета)
| 1 опаковка | многолистно тесто | 
| 400 г | кайма | 
| 30 г | сушени домати | 
| 10 | черни маслини | 
| 60 гр | настърган кашкавал | 
| 1 | яйце | 
| сол | |
| прясно смлян пипер | |
| червен пипер | 
Приготвяне
- 1
 
Многолистното тесто се нарязва на десет квадрата.
- 2
 
Каймата се омесва и се овкусява със сол, черен и червен пипер. Сушените домати и маслините се нарязват на малки кубчета и се прибавят към каймата. Накрая се добавя и настърганият кашкавал.
- 3
 
Върху пет от квадратите многолистно тесто се оформят страшни лица. Жълтъкът се разделя от белтъка. Квадратите без изрязани лица се намазват с яйчения белтък. Върху тях се разпределя от каймата. Квадратите с лица се поставят отгоре и леко се притиска.
- 4
 
Така готовите вампирски лица се поставят в тава покрита с хартия за печене. Разбитият яйчен жълтък се намазва отгоре и се пече в предварително загрята на 200° C фурна за около 20-25 минути или до златисто кафяво.
- 5
 
По желание се декорира с кетчуп, който да имитира кръв.