kaufland.bg/recepti
Печен свински бут със сос от вино
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 2 кг | свински бут или шол |
| 200 мл | червено вино |
| 200 мл | червено десертно вино |
| 2 с.л. | краве маслo |
| наситнен магданоз |
за пастата:
| 300 мл | червено десертно вино |
| 1 /2 връзка | мащерка |
| 3 скилидки | чесън |
| 1 с.л. | черен пипер на зърна |
| 2 с.л. | горчица |
| 2 с.л. | краве маслo |
| сол на вкус |
за пюрето:
| 1 /4 глава | целина |
| 2 | моркова |
| 200 мл | прясно мляко |
| 2 стръка | мащерка |
| 2 с.л. | краве масло |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Виното за пастата се редуцира наполовина и към него се прибавят останалите продукти. Всичко се пасира.
- 2
Месото се намазва добре с получената смес и се слага в тава. Налива се червеното вино. Пече се 10 часа, под капак, в предварително загрята на 95 градуса фурна.
- 3
Десертното вино се редуцира наполовина и към него се прибавя 1 черпак от соса от печенето на месото. Сваля се от огъня, прибавя се маслото и се разбърква.
- 4
Зеленчуците за пюрето се сваряват с вода (колкото да ги покрие), листенца мащерка и прясното мляко.
- 5
Отцеждат се и се пюрират, като се прибавя маслото и се посолява.
- 6
Месото се реже на парчета и се сервира, полято с винения сос и с пюрето.