Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Училище, здравей!

3, 2, 1... Новата учебна година чука на вратата! Приготвили сме ти богато разнообразие от предложения в помощ на ученика, учебни програми, както и вкусни рецепти за междучасието. 


Готови за новата учебна година

Подготовката за учебната година е важна за всеки ученик, а в Kaufland ще откриеш повече от учебни пособия и канцеларски материали. Ела и избери модерни и функционални дрехи с марка Hip & Hopps®, разгледай и предложенията ни с марка Talentus®.


   

Полезни съвети

Човек се учи, докато е жив. Следващите шест съвета ще ти дадат насоки как наесен да е с песен както за децата, така и за родителите.

Перфектната закуска

Домашно приготвените сандвичи винаги са по-вкусни от закуските в баничарницата. Ако сутрин не остава време за това, можеш да приготвиш нещо от предишната вечер и да го прибереш в хладилника. Сменяй често хлебчетата и плънката на сандвичите, слагай в кутията и свеж плод. Така детето ще се изкушава по-малко да остави домашната храна, за да си вземе нещо от училищната лавка.

Весели игри за междучасието

Отлична лека тренировка за децата са всякакъв тип игри с подскоци. Благодарение на тях се развива моториката на малчуганите. Обясни на децата как се играе на Дама, организирай весело състезание в квартала още преди старта на учебната година. Убедени сме, че играта ще се хареса на децата, а ако вкараш състезателен елемент може сами да я заиграят в голямото междучасие.

На подредено се учи по-добре

Разхвърляното бюро разсейва и обикновено пречи на учебния процес. Да задържиш вниманието на най-малките ученици обикновено се оказва мисия невъзможна. Да ги накараш да подредят бюрото си – също. За да ги улесниш, посочвай конкретно какво и кога да се подреди, а когато това се случи винаги ги поощрявай - ако не с нещо материално, то поне с похвала и усмивка.  

 

Направете си програма

Училището не трябва да е мъчилище. За да минава по-леко времето на детето, направете заедно програма по дни с дейности, които са му интересни и можете да вършите заедно след края на учебния ден

Малки ритуали за щастливи сутрини

Създайте си малки ритуали, които да помагат в ежедневието и на двама ви. Покажи на детето, че е много по-лесно да приготви чантата си за училище от предишния ден. Друго улеснение е да изберете дрехите за следващия ден, отново от вечерта. Така на сутринта ще имате повече време за закуска без бързане - старт на деня, за който всички мечтаем.

Как беше в училище?

Всеки е чувал или употребявал поне веднъж фразата „Как беше в училище?“. Децата обикновено не реагират особено добре на този въпрос – или отговарят с няколко думи или не казват нищо. Задавай по-конкретни въпроси като "Какъв беше урокът ви по математика днес?" или "На какво играхте в междучасието?". Така ще получиш далеч по-подробни отговори и от най-неразговорливото хлапе.


Учебни програми

Добрата организация е половината свършена работа. Затова и прилежно написаната седмична програма понякога може да означава половин написано домашно. Навреме ;) Дали първият час в петък е по математика, а в понеделник детето има училище само до обяд – така той или тя ще има поглед над цялата седмица и ще знае какво предстои на следващия ден.


Вкусно меню за малки и големи ученици

Нещо сладко, нещо солено, нещо полезно или нещо шарено и ефектно... Приготвили сме ти няколко вкусни идеи с какво можеш да изненадаш своя ученик както в голямото междучасие, така и у дома.

Важна информация

Ravensburg Milchwerke GmbH изтегля превантивно от продажба:

K-free нискомаслена извара без лактоза
Баркод 4335896563589