Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Коледа с шеф Тодоров

Предлагаме ти три страхотни рецепти, приготвени от шеф Тодоров специално за празничната трапеза. Превърни приготовленията за специалния момент във вълнуващо кулинарно приключение.

Пълнена тиква с боб, манатарки и чушки

Необходими продукти

200 г лук
20 г чесън
100 г сухи чушки
250 г праз лук
700 г манатарки
10 г пушен червен пипер
50 г доматено пюре
1 щипка черен пипер и сол на вкус
10 г пресен джоджен
100 мл олио
1 тиква
500 г бял боб
1,2 кг зеленчуков бульон
500 г червен боб

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за една вечер, след това се сварява почти до готовност. В дълбока тенджера се запържват манатарките до златисто и се овкусяват със сол и черен пипер. Изваждат се, когато са готови. В същата тенджера се добавя олио и ситно нарязаните лук, чесън, сухи чушки и праз. Задушават се за около 10 минути, добавя се пушеният пипер и след около минута – доматеното пюре.

Всичко се запържва, докато водата от доматеното пюре изври. След това се връщат манатарките заедно с вече сварения боб и зеленчуковия бульон. Ястието се овкусява със сол, черен пипер и джоджен, оставя се да поври около 10 минути.

Тиквата се почиства и издълбава от семките, капачето се запазва. Бобът се изсипва в тиквата, след като е врял 10 минути. Сместа не трябва да бъде като супа, а по-скоро като яхния. Ако ти се струва много рядка, може да я сгъстиш с брашно или да пасираш част от боба. Тиквата се пече на 180-200°C за около 1 час и 20 минути или докато бобът е напълно сготвен.


Шпиковано свинско с печени зеленчуци и сос грейви

Необходими продукти

1 парче свински врат
100 г моркови
40 г чесън
1 стрък розмарин
1 щипка черен пипер и сол на вкус
50 мл олио
касапски конец
350 г лук
350 г моркови
350 г глава целина
350 г червено цвекло
350 г картофи
20 г магданоз
120 г масло
50 г горчица, 50 мл мед и100 мл бяло вино
1 щипка пушен червен пипер

Начин на приготвяне

Морковите, лукът, целината, цвеклото и картофите се почистват и нарязват на едро. Поставят се в тава, овкусяват се със сол и черен пипер и върху тях се разпределя маслото.

Месото се шпикова, след това се връзва заедно с розмарина и се овкусява със сол и черен пипер. Поставя се върху зеленчуците, залива се с олио и се добавя вода, достатъчно да ги покрие. За глазурата се смесват медът, горчицата, червеният пипер и виното.

Ястието се пече на предварително загрята на 150-160°C фурна за 2 часа и 30 минути, като количеството течност в тавата се проверява и се долива малко, ако е извряло. След това се изважда и се глазира с горчичената смес. Допича се на 200-220°C за около 8-10 минути до готовност.

След като всичко е сготвено, бульонът от печенето се прецежда и се кипва в тенджерка. Вари се около 2 минути и след това на изключен огън при непрестанно бъркане се добавя студено масло. Ястието се аранжира със ситно нарязан магданоз.


Пълнена пуйка с кълцано месо и праз

Необходими продукти

1 пуйка
500 г кълцано свинско месо
80 г праз лук
1 щипка черен пипер, 1 щипка червен пипер и сол на вкус
10 г магданоз
100 г шамфъстък или други ядки
250 г кромид лук и 20 г чесън
20 г ретро горчица
250 г масло
800 г кисело зеле
300 мл зеленчуков бульон или вода
150 г пушен бекон
1щипка пушен червен пипер
1 кг картофи
150 мл готварска сметана

Начин на приготвяне

Пуйката се обезкостява. Приготвя се плънка от кълцаното месо, като към него се добавят ситно нарязаните лук, праз, магданоз и шамфъстък. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и горчица. Всичко се смесва много добре, хубаво е плънката да остане омесена няколко часа в хладилник.

В тенджера се запържва беконът заедно с маслото, лука и чесъна, след това се добавя киселото зеле и се готви за няколко минути. След това се добавя бульон и се готви за още 1-2 минути на средносилен огън.

Пуйката се пълни, завързва се и се пече заедно със зелето под фолио за 1 час и 45-50 минути в предварително загрята на 160°C фурна. След това фолиото се маха и се запича на 180-200°C за още 15-20 минути.

За картофеното пюре – картофите се обелват, нарязват се на едро и се сваряват в силно подсолена вода. Когато са готови, отцеждат се от водата и се намачкват. Докато са още горещи се добавя гореща сметана и студено масло, накрая се овкусява със сол.


Подходящи предложения

Валидни от 24.01.2022 до 30.01.2022