Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Агнешки джолан – истински деликатес

„Агнешки джолан“ на практика означава долната част на агнешкия бут и често се нарича „агнешки джоланчета“. По време на производството агнешкият джолан първо се отделя от агнешкия бут.

Полезна информация

Агнешкият джолан притежава следните специални характеристики: 

Детайлно изображение на пресен агнешки джолан

Тъй като долната част на краката на агнето се използва много интензивно, тя е с голям процент мускулна маса в сравнение с останалата част на тялото, което прави месото богато на протеини и следователно хранително, като същевременно е бедно на мазнини. Тъмночервеното месо на агнешките джоланчета е силно преплетено със сухожилия и връзки, както и с друга съединителна тъкан, но се смята за истински деликатес.

Костта на крака или стъпалото се намира в средата на агнешкия джолан. По правило то не може да се консумира, но се използва при печене, задушаване или готвене. Агнешкият джолан е със средна дължина между 10 и 15 сантиметра. Той има по-скоро мек вкус в сравнение с другите видове месо и леко горчив аромат.


Произход

Откъде произхожда агнешкият джолан?

Агнешките джоланчета се произвеждат и преработват почти по цял свят. В Ориента агнешкото месо е много любимо ястие.


Сезон

Каква е сезонността на агнешкия джолан?

Агнета от ферми се колят и преработват през цялата година, така че няма сезонни особености в доставките. Търсенето обаче се увеличава особено по време на християнските празници – Великден и Коледа.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва агнешкия джолан и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен агнешки джолан

Агнешкият джолан се смята за популярна съставка за приготвяне на празнични ястия и е основна част от менюто в много ресторанти. Приготвените агнешки джоланчета обаче рядко се срещат под формата на закуска и по правило не се използват като съставка в салати или други подобни. Прясното месо издържа само няколко дни. Не го съхранявайте открито, а покрито или опаковано.


Съставки

Какво съдържа агнешкия джолан?

Поради много ниското си съдържание на мазнини и същевременно доста високото съдържание на протеини агнешкият джолан (в зависимост от начина на приготвяне) е изключително здравословна храна за изграждане на мускули и поддържане на имунната система.

Хранителна стойност
 

ккал: 127 ккал

Въглехидрати: 3,1 гр

Протеини: 9,32 гр

Мазнини: 8,33 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,1 мг

Витамин В6: 0,06 мг

Витамин С: 1,05 мг

Витамин Е: 0,22 мг

 

Минерали

 

Калций: 16 мг

Желязо: 0,89 мг

Калий: 115 мг

Магнезий: 180 мг

Натрий: 0 мг