Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Агнешко каре – най-доброто агнешко

Агнешкото каре е особено крехко и затова е идеално за месо на скара или като съставка за ястия от висшата кухня. Названието „агнешко каре“ идва от специалното парче агнешко филе. Това е частта между горния гръден прешлен и последния гръден прешлен на лумбалната част.

Полезна информация

Агнешкото каре притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на агнешко каре

Агнешката рибица се отрязва от така нареченото филе за котлети. Въпреки че агнешкото каре е мускулно месо, тя се използва сравнително малко и затова има постна структура с малко сухожилия.

Средната дължина на агнешкото каре е 15-20 см, а диаметърът му е около 6-7 см. Формата му е цилиндрична. Месото е червено до леко виолетово на цвят, като от време на време се появяват бели акценти от сухожилията. Има само лека месна нотка, която е и леко горчива. Месото е меко, крехко и много сочно.


Произход

Откъде произхожда агнешкото каре?

Агнешкото каре се цени и произвежда почти навсякъде по света. И все пак, ястията от агнешко каре са особено популярни в следните държави:

  • Ирландия
  • Великобритания
  • в целия Ориент

Сезон

Кога е сезонът на агнешкото каре?

Агнетата във фермите се колят през цялата година. Търсенето на агнешко каре обаче е особено голямо по празници като Великден и Коледа. След отделянето на агнешкото каре от агнешкото месо, то обикновено се преработва в прясно състояние или се опакова в термосвиваема опаковка и се пакетира промишлено. Агнешкото каре се предлага като храна през цялата година и не зависи от сезонните доставки.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва агнешкото каре и как се съхранява?

Детайлно изображение на агнешко каре

Агнешкото каре е най-добрата съставка за приготвянето на разнообразно меню във висшата кухня. Тя е много ценено както под формата на печено агнешко, така и като маринована агнешко каре или агнешко на скара. Поради високото качество на агнешкото каре, не е прието да се използва за лека закуска между храненията.

Прясното месо трябва да се приготвя своевременно, тъй като може да се съхранява в хладилника само в продължение на няколко дни. Разваленото месо губи течност, придобива остра и кисела миризма и става мазно. Това означава, че е негодно за консумация.


Рецепти

Какво можем да приготвим с агнешко каре?


Съставки

Какво съдържа агнешкото каре?

Агнешкото каре е със сравнително ниско съдържание на мазнини, но с високо съдържание на протеини. Това го прави подходящо за здравословно хранене, както и за хора на диета и спортисти, за които консумацията на агнешко каре спомага за изграждането на мускулите или поддържа имунната система на организма.

Хранителна стойност
 

ккал: 178 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 27,6 гр

Мазнини: 7,46 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,13 мг

Витамин В2: 0,3 мг

Витамин В6: 0,16 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,66 мг

 

Минерали

 

Калций: 18 мг

Желязо: 2,59 мг

Калий: 306 мг

Магнезий: 34 мг

Натрий: 301 мг