Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пържена херинга – апетитна рибна наслада

Пържената херинга е лесно, но вкусно и най-вече здравословно ястие в немската кухня. Приготвената херинга е със светъл цвят и с равномерно и цялостно изпържена кафява коричка. Месото на рибата трябва да е твърдо, сочно и да не се дели на ивици.

Полезна информация

Пържената херинга притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясна пържена херинга

Като цяло пържената херинга принадлежи към категорията на пържените рибни продукти от херинга, напр. пържени парчета херинга, пържени хапки херинга, пържени филета херинга, пържени ролмопси от херинга и пържена херинга в желе. Вкусът и мирисът на перфектната пържена херинга са ароматни и приятно пикантни.

Как се приготвя пържена херинга?

За приготвянето ѝ се използва прясна зелена херинга с максимална дължина 30 см (с произход от Балтийско море, Северно море и Североизточния Атлантически океан), която се почиства от люспите, изкормва се, измива се и се подсушава много добре с кухненска хартия и се освобождава от главата и перките След тази подготовка рибата се пържи в олио и след това се маринова с подправки и лук в оцет, сосове или олио.


Произход

Какъв е произходът на пържената херинга?

Приготвянето на пържена херинга се налага като традиция първо по германското и холандското крайбрежие. Впоследствие постепенно става все по-популярна по цял свят. Прясната зелена херинга се добива от Балтийско море, Северно море и Североизточния Атлантически океан.


Сезон

Кога е сезонът пържената херинга?

Основният риболовен сезон за херингата е от м. юни до м. август. 

Нашите предложения за трайни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва пържената херинга?

Детайлно изображение на прясна пържена херинга

Пържената херинга обикновено се консумира студена с хляб, картофено пюре, пържени картофи или картофи в сандвич. Затворена в консерва, пържената херинга може да се съхранява с месеци. След отваряне, тя трябва да се съхранява в хладилник, най-добре в затворен съд, и да се консумира в рамките на няколко дни. Ако консервната кутия е повредена или необичайно изпъкнала, то тя вече не е годна за консумация и трябва да се изхвърли.


Съставки

Какво съдържа пържената херинга?

Благодарение на това, че се храни с планктон, херингата ни осигурява много полезни омега-3 мастни киселини. Пържената херинга съдържа ценни протеини, витамин D и йод.

Хранителна стойност
 

ккал: 204 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 16,8 гр

Мазнини: 15,2 гр

Витамини

 

Витамин А: 20 µg

Витамин B1: 0,01 мг

Витамин В2: 0,13 мг

Витамин В6: 0,18 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,2 мг

 

Минерали

 

Калций: 36 мг

Желязо: 1,1 мг

Калий: 182 мг

Магнезий: 23 мг

Натрий: 569 мг