Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пиле за супа – идеален бульон

Пилето за супа има дълга традиция не само в европейската, но и в азиатската кухня. Към типичното пиле за супа се добавят много подправки и то е силно засищащо. В трудни времена особено по-бедното население често се спасява с пиле за супа, тъй като то е лесно достъпно и има изключително висока хранителна стойност.

Полезна информация

Пилето за супа притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на пиле за супа

Мъжката кокошка се нарича петел. Но каква е разликата между кокошка и пиле? Кокошката се използва за приготвянето на супа, а пилето – за печене на скара. Причината за това е разликата във времето за угояване, която се отразява на месото. Пилето се угоява в продължение на 30 дни, така че месото е особено крехко и меко. От друга страна, кокошката се угоява в продължение на повече от година и едва тогава се заколва. Месото ѝ става по-твърдо и с по-наситен вкус и е идеално за приготвяне на супа. Пилето за супа е бивша кокошка носачка.


Произход

Откъде произхожда пилето за супа?

Кокошката или домашната кокошка произхожда от банкивската кокошка от Югоизточна Азия. Тя принадлежи към семейството фазанови. В миналото пилето за супа се е смятало за храна за бедняци, но сега се е утвърдила като празнично ястие и за сериозни поводи.


Сезон

Кога е сезонът на пилето за супа?

Пилето и кокошката за супа са достъпни през цялата година.

Нашите оферти за птици, месо и колбаси

Валидни от 08.04.2024 до 14.04.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва пилето за супа и как се съхранява?

Детайлно изображение на пиле за супа

Пилешкото месо за супа е по-твърдо от това на кокошката и има по-интензивен вкус. С него се приготвя прекрасен бульон. Но азиатският и особено индийският или китайският начин за приготвяне на пилешка супа също се радва на постоянно нарастваща популярност. Силните смеси от подправки са характерни за това ястие, като често му придават огнено лют, сладко-кисел или силен вкус на къри. 

Как да съхраняваме пилето за супа?

Прясното пиле за супа може да се съхранява в хладилника в продължение на два-три дни. Замразена кокошка може да се съхранява при температура -18 градуса в продължение на 12 месеца. Прясното пилешко трябва да се отдели от фолиото, да се подсуши и да се покрие в идеалния случай с фолио при температура в хладилника от 4 градуса. Колкото по-висока е температурата, толкова по-бързо се разваля прясното месо. Прясното месо не случайно се нарича така – то трябва да се консумира бързо. Трябва да се обработва също толкова бързо, за да запази свежестта си.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с пиле за супа


Съставки

Ето какво съдържа пилето за супа

Освен това пилето за супа е изключително здравословно. Ако сме настинали, пилето за супа може да ни ободри и бързо да възстанови здравето ни. Съдържащите се в пилето за супа цинк и протеини имат отпушващо и противовъзпалително действие. Пилешкото месо е с ниско съдържание на мазнини, което е характерно за домашните птици. Това не само подобрява вкуса, но и допринася за здравословното хранене. Освен това пилето за супа съдържа всички хранителни вещества, от които напр. спортистите или подрастващите имат специална нужда.

Хранителна стойност
 

ккал: 257 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 18,5 гр

Мазнини: 20,3 гр

Витамини

 

Витамин А: 260 µg

Витамин B1: 0,06 мг

Витамин В2: 0,17 мг

Витамин В6: 0,35 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 11 мг

Желязо: 1,4 мг

Калий: 190 мг

Магнезий: 30 мг

Натрий: 100 мг