Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Осолено говеждо – обилно осолено месо

Осоленото говеждо е приготвян от говеждо месо деликатес, който се произвежда от векове. Името идва от японски език, като в превод означава „консервирано говеждо месо“. Консервираното говеждо може да се сервира топло или студено:

Полезна информация

Осоленото говеждо притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясно осолено говеждо

Консервираното говеждо има вкус на пикантно говеждо. То е нарязано и сварено осолено говеждо месо. След варенето в собствен сос месната субстанция се желира, като се образува плътна и трудна за рязане форма. Консервираното говеждо месо се приготвя от мускулно месо, например телешки гърди. 

Какво е общото между осоленото говеждо и пачата?

Немското говеждо осолено месо, наричано още „крафтфлайш“, също се продава в кутии, но за разлика от оригинала, то включва нарязано на кубчета и затоплено говеждо месо в аспик, а не в собствен сок. За постигане на желаната твърдост при рязане, в този вариант може да се добави и желатин. Често може да се намери под формата на колбаси в хладилните витрини, въпреки че вече почти никой не знае истинското му име „осолено говеждо“. Обикновено се продава под името „пача“.


Произход

Откъде произхожда осоленото говеждо?

Първоначалното наименование на сушеното месо е бил оосолено говеждо. Не е ясно дали този вид консервирано месо за пръв път идва от Англия или от Централна и Източна Европа. С началото на консервната промишленост започват големи доставки на консервирано говеждо месо, главно от Ирландия. Аржентина и Бразилия също са големи съвременни производители на говеждо месо.


Сезон

Кога е сезонът на осоленото говеждо?

Консервираното говеждо месо се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва осоленото говеждо и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясно осолено говеждо

Въпреки че е съвсем проста и обичайна ежедневна храна, говеждото месо е имало и все още има статут на деликатес. В Ирландия, например, традиционно се консумира със зеле, а в Нова Англия се смята за деликатес и празнична храна за Деня на Свети Патрик. През XIX век ирландското говеждо със зеле дори става неразделна част от менюто на множество гранд хотели в САЩ. В наши дни най-известната и „важна“ употреба на говеждото със зеле вероятно е в сандвича „Рубен“. Консервираното говеждо месо може да се съхранява дълго време на хладно място. Може да се замрази и във вакуумна опаковка.


Съставки

Какво съдържа осоленото говеждо месо?

Консервираното говеждо месо съдържа калций, желязо, магнезий и витамин В3, който играе важна роля за различни метаболитни процеси в организма.

Хранителна стойност
 

ккал: 141 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 21,7 гр

Мазнини: 6 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,01 µg

Витамин B1: 0,03 мг

Витамин В2: 0,1 мг

Витамин В6: 0,14 мг

Витамин С: 12 мг

Витамин Е: 0,15 мг

 

Минерали

 

Калций 33 мг

Желязо: 2,5 мг

Калий 131 мг

Магнезий: 15 мг

Натрий 833 мг