Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Говеждо мляно месо – наситен, пикантен вкус

Мляното говеждо месо се състои от обезкостено мускулно месо, което обикновено се предлага едро или ситно нарязано. Приготвя се лесно и е чудесно идея за множество апетитни ястия.

Полезна информация

Говеждото мляно месо притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на говеждо мляно месо

Говеждото мляно месо представлява говеждо месо, което е раздробено с машина за кайма или месомелачка. Характеризира се с високо съдържание на желязо – около 1,92 милиграма на 100 грама месо. Съдържа също цинк и витамин В12. Неговият вкус е интензивен и ароматен. Прясното говеждо месо има тъмночервен оттенък, а по-старото и слабо или леко развалено месо е светло кафяво до средно кафяво.


Произход

Откъде произхожда говеждото мляно месо?

Днешните говеда произхождат от евразийския зубър. Говеждото мляно месо е смляно сурово мускулно месо. Класически рецепти с мляно месо са например спагети болонезе или кюфтета.


Сезон

Кога е сезонът на говеждата кайма?

Говеждата кайма се предлага през цялата година. 

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва говеждото мляно месо и как се съхранява?

Детайлно изображение на говеждо мляно месо

В повечето домакинства, чийто членове не са вегани или вегетарианци, мляното месо е незаменим продукт. Използва се в много ястия, независимо дали става дума за класическите спагети болонезе, кюфтета или традиционни регионални специалитети. Мляното говеждо месо често се използва и за запеканки и пълнени чушки или тиквички.

Ето как да съхраняваме говеждото мляно месо

Добре е  прясното мляно месо да се приготвя в деня на покупката или според срока на годност. Съхранява се в хладилник при температура от два до четири градуса. Оптималното решение би било прясното месо да се прехвърли от опаковката в кутия. Замразеното мляно месо трябва да бъде опаковано и поставено във фризера веднага след покупката. След това може да се съхранява за период до шест месеца. Мляното говеждо месо трябва да се сготви добре. Предлага се и за сурова консумация – например под формата на тартар, но трябва да бъде специално етикетирано за това и да се консумира възможно най-скоро.Съставки

Ето какво съдържа говеждото мляно месо

Мляното говеждо месо е с традиционно съотношение от 70 процента постно месо и 30 процента мазнини. То е богато и на витамини и минерали и съдържа желязо, калций, магнезий и витамини В6 и В12.

Хранителна стойност
 

ккал: 207 ккал

Въглехидрати: 0,09 гр

Протеини: 20,5 гр

Мазнини: 14 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,02 µg

Витамин B1: 0,05 мг

Витамин В2: 0,23 мг

Витамин В6: 0,2 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,39 мг

 

Минерали

 

Калций: 6 мг

Желязо: 2,24 мг

Калий: 363 мг

Магнезий: 24 мг

Натрий: 71 мг