Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Телешки шницел – деликатен и вкусен

Шницелът от телешко месо представлява парче с дебелина около сантиметър, което се реже напречно на филето, ребрата и особено на момиците на телето.

Полезна информация

Телешкият шницел притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на пресен телешки шницел

Телешкият шницел представлява тънко нарязано парче месо без кост. Средното му тегло е от 120 до 150 грама. Той има влажен лъскав вид и твърда консистенция. Телешкият шницел може да се приготвя по различни начини в зависимост от вкуса и региона. Все пак телешкият шницел най-често се пържи в галета. Поради факта, че парчетата са изключително тънки, те трябва да се пържат на много висока температура. Ако телешкият шницел е паниран, не го заливайте с бульон или сос при сервиране, тъй като това би омекотило хрупкавата обвивка.

Как мога да разпозная доброто качество?

Висококачественият телешки шницел се познава по цвета. Месото трябва да е леко розово. Колкото по-тъмен е цветът на месото, колкото по-старо е животното и толкова по-груби и твърди са месните влакна. Когато е пресен, телешкия шницел е влажен, лъскав на вид и леко втвърден. Следите от натиск с пръсти остават видими за известно време.


Произход

Откъде произхожда телешкия шницел?

В Европа всяка година се произвеждат 800 000 тона телешко месо. Най-големите производители са Франция, Нидерландия, Италия, Белгия и Германия. Телешкият шницел се произвежда от месото на млади говеда на възраст под една година.


Сезон

Кога е сезонът на телешкия шницел?

Телешкият шницел се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва телешкия шницел и как се съхранява?

Детайлно изображение на пресен телешки шницел

Традиционно следните видове шницел се приготвят с телешко месо:

  • Виенски шницел
  • Мюнхенски шницел
  • Кордон бльо
  • Шницел а ла Холщайн
  • Пиката
  • Крем шницел
  • Салтимбока

Особено за Виенския шницел, много хора предполагат, че е направен от свинско месо. Това не отговаря на истината. Оригиналният виенски шницел се приготвя от телешко месо. Всички останали варианти заслужават най-много описанието „виенски стил“.

Ето как трябва да съхраняваме телешки шницел:

Пресният телешки шницел не трябва да се съхранява в хладилник повече от три до пет дни и трябва да се опакова в пластмасова кутия. Можем също да мариноваме месото в прясно мляко. Пресният телешки шницел може да се замрази. Размразяването винаги трябва да се извършва в хладилника.


Рецепти

Какво можем да приготвим с телешки шницел?


Съставки

Какво съдържа телешкият шницел?

Телешкият шницел осигурява на организма голямо количество жизненоважни витамини. Той съдържа ценния витамин В3, който е важен за някои метаболитни процеси в организма. Най-важните минерали, които съдържа, са калций, калий, магнезий, натрий и фосфор. Телешкият шницел е с ниско съдържание на мазнини и съдържа около 100 килокалории в 100 грама месо.

Хранителна стойност
 

ккал: 99 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 20,7 гр

Мазнини: 1,8 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,18 мг

Витамин В2: 0,3 мг

Витамин В6: 0,46 мг

Витамин С: 1 мг

Витамин Е: 0,3 мг

 

Минерали

 

Калций: 15 мг

Желязо: 3 мг

Калий: 355 мг

Магнезий: 26 мг

Натрий: 83 мг