Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Сардини в олио в консерва – традиция

Независимо дали върху хляб, в пикантен сос със спагети или със сурова зеленчукова гарнитура – сардините в олио в консерва са популярен, вкусен и универсален продукт. Сардините в олио в консерва обикновено са прясно уловени, поставени в олио и след това в консерви като траен рибен продукт. Нека сега погледнем малко по-дълбоко в кутията с малки риби.

Полезна информация

Сардините в олио в консерва притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на сардините в олио в консерва

Сардината е риба, която се чувства най-добре при температура на водата между 10 и 20 градуса. Затова сардините предпочитат да живеят в крайбрежни води с дълбочина между 15 и 60 метра. Сравнително тънката риба със синкав гръб има сребрист корем, а дължината ѝ достига до 20 см.

Как да съхраняваме сардините?

По време на обработката сардините обикновено се почистват от люспите, почистват се от люспите и се обезкостяват, за да могат да бъдат директно консервирани и готови за консумация. Съществуват и варианти с кости и кожа. Използваното олио е предимно италиански зехтин. Понякога се използва и слънчогледово олио. Преди консервирането сардините често се мариноват с различни подправки. За самото консервиране се ползват алуминиеви или ламаринени кутии. Сардините в олио се смятат за истински деликатес, особено във френско- и испаноговорящите страни.


Произход

Какъв е произходът на сардините в олио в консерва?

Един от видовете сардини, които често се преработват в консерви с олио, е европейската сардина, която принадлежи към семейството на херингите . Естествените ѝ риболовни райони се простират от северната част на Атлантическия океан през Северно и Балтийско море, чак до Средиземно море, където сардините се ловят главно в крайбрежните райони на португалската провинция Алгарве и по южното френско и италианско крайбрежие. По-нататъшна обработка се извършва в цяла Европа.


Сезон

Кога е сезонът на сардините в олио в консерва?

Тъй като сардините в олио в консерва са вече преработена храна, за тях няма специален сезон. Производственият процес обаче е строго обвързан със съответните риболовни сезони на сардините. Сардините се ловят основно през месеците юли-август, т.е. през европейските летни месеци. Извън този период уловът на сардини е спорадичен или има строга забрана за риболов. Прясно уловените сардини първо се замразяват дълбоко, преди да бъдат преработени в консервирани сардини, така че да могат да бъдат консервирани през цялата година.

Нашите предложения за трайни продукти

Валидни от 10.06.2024 до 16.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват сардините в олио в консерва и как се съхраняват?

Детайлно изображение на сардините в олио в консерва

Сардини в олио в консерва се ценят като вкусна закуска между храненията, но служат и като отлична основа за приготвяне на рибни салати. Неотворените маслени сардини могат да се съхраняват в продължение на години. След отварянето им, те се съхраняват в хладилник в охладено състояние, за предпочитане затворени и се консумират в рамките на няколко дни.


Съставки

Какво се съдържа в сардините в олио в консерва?

Олиото към сардините е с високо съдържание на ценни ненаситени мастни киселини.

Хранителна стойност
 

ккал: 222 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 24,1 гр

Мазнини: 3,2 гр

Витамини

 

Витамин А: 49 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,3 мг

Витамин В6: 0,22 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 12,7 мг

 

Минерали

 

Калций 330 мг

Желязо: 2,7 мг

Калий: 388 мг

Магнезий: 205 мг

Натрий 366 мг