Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Риба тон в консерва – дълготраен деликатес

Рибата тон включва осем различни разновидности хищни риби. Тя е важен хранителен продукт, но запасите от нея са застрашени. Рибата тон е позната на мнозина най-вече като консервирано филе, но се консумира и сурова и на скара.

Полезна информация

Рибата тон в консерва притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на риба тон в консерва

Рибата тон в консерва притежава твърда, подобна на месо консистенция и кафеникаво-сив цвят, който варира според течността, в която е консервирана. Рибата тон в консерва е с леко влакнест, неутрален вкус, който понякога е подчертан от леко солена нотка. Заради вкуса си, рибата тон идеално се съчетава с кисели храни. В консервата към рибата тон често се добавят ароматни масла или зеленчуци .


Произход

Какъв е произходът на рибата тон в консерва?

Рибата тон обитава всички субтропични, тропични и умерени води на дълбочина до 1000 метра. Някои видове, напр. жълтоперката, се срещат изключително в субтропичните и тропичните райони, докато бялата риба тон се среща и в Средиземно море.


Сезон

Кога е сезонът на рибата тон в консерва?

В световния океан, рибата тон се лови предимно през летните месеци от м. юли до м. септември. Извън тези месеци тя е или е извън сезон, или риболовът ѝ се извършва само при много неикономични условия. Рибата тон в консерва е достъпна през цялата година, поради начина си на съхранение. От друга страна,прясна риба тон се предлага само по време на риболовния сезон.

Нашите предложения за трайни продукти

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва рибата тон в консерва и как се съхранява?

Детайлно изображение на риба тон в консерва

Рибата тон в консерва може да се консумира сурова или да се използва като съставка в различни салати, гарнитури и ястия от всякакъв вид. Благодарение на практичната опаковка в издръжливи кутии, тя може да се използва и като идеална здравословна закуска в движение. Веднъж отворена, рибата тон трябва да се съхранява покрита в хладилника за не повече от два дни – след това тя вече не е годна за консумация. Неотворената риба тон в консерва обаче може да се съхранява за период от една година или повече.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с риба тон в консерва


Съставки

Какво се съдържа в рибата тон в консерва?

Омега-3 мастните киселини се съдържат предимно в мазните риби, като например рибата тон. Рибата тон също така съдържа и витамини от група В и минерали като магнезий и калций.

Хранителна стойност
 

ккал: 100 ккал

Въглехидрати: 0,7 гр

Протеини: 22,84 гр

Мазнини: 0,41 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0 мг

Витамин В2: 0,09 мг

Витамин В6: 0,95 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,52 мг

 

Минерали

 

Калций 0 мг

Желязо: 1,34 мг

Калий 226 мг

Магнезий: 27 мг

Натрий 360 мг