Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Бъркани яйца – бързо и лесно

За закуска, обяд или лека вечеря – бърканите яйца са подходящи по всяко време на деня. Това е често срещан начин за приготвяне на кокоши яйца, при който яйцата се разбъркват докато се нагряват.

Полезна информация

Бърканите яйца притежават следните специални качества

Детайлно изображение на пресни бъркани яйца

При бърканите яйца се използва цяло кокоше яйце. От друга страна, кокошите яйца са много засищащи и сравнително нискокалорични – калоричността им е около 150 калории на 100 грама. Освен протеини, те съдържат и почти всички витамини: Едно средно голямо яйце например осигурява до 38 процента от дневната нужда от витамин B12. Под черупката му се крият също микроелементите желязо, цинк и селен, които превръщат яйцето в истинска енергийна бомба. От хранителна гледна точка яйчният протеин е с особено високо качество – той осигурява на организма важна част от аминокиселините, които не може да произведе сам.


Произход

Откъде произхождат бърканите яйца?

Няма ясен отговор на въпроса за произхода на бърканите яйца. Човечеството обаче консумира яйца от поне 5000 години. Междувременно бърканите яйца напуснаха домашната кухня и се появиха и в скъпите ресторанти.


Сезон

Кога е сезонът на бърканите яйца?

Бъркани яйца се предлагат през цялата година.

Нашите предложения за млечни продукти и яйца

Валидни от 08.04.2024 до 14.04.2024


Употреба и съхранение

За какво могат да се използват бърканите яйца и как се съхраняват?

Детайлно изображение на пресни бъркани яйца

Ястията с яйца, например бърканите яйца, са популярна закуска, но всъщност могат да се консумират по всяко време на деня и обикновено се приготвят бързо и лесно. Въпреки това яйцата не се съхраняват за неопределено време. Например готовите бъркани яйца могат да се съхраняват в хладилника само един ден. Яйца с макаронени изделия, ориз или в комбинация с други продукти с масло – около ден и половина. При стайна температура, бърканите яйца се развалят след три часа.


Съставки

Какво съдържат бърканите яйца?

Яйцата могат да допринесат за доброто физическо и психическо здраве. Противно на общоприетото схващане, ежедневната консумация на яйца не води до повишаване на холестерола. Този мит от 60-те години на миналия век е опроверган от мексикански учени в едно изследване

Хранителна стойност
 

ккал: 161 ккал

Въглехидрати: 2,04 гр

Белтъчини: 10,71 гр

Мазнини: 12,36 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,22 µg

Витамин B1: 0,07 мг

Витамин В2: 0,27 мг

Витамин В6: 0,07 мг

Витамин С: 0,97 мг

Витамин Е: 2,03 мг

 

Минерали

 

Калций: 63 мг

Желязо: 1,61 мг

Калий: 152 мг

Магнезий: 12 мг

Натрий: 299 мг