Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Яйчена застройка – добавка към супата

Яйчената застройка е класическа добавка за супа, приготвена от разбито кокоше яйце и поднасяна с много видове супи. Употребата на яйчена застройка е намаляла значително през последните години, тъй като тя е доста традиционна и сравнително трудна за приготвяне храна.

Полезна информация

Яйчената застройка притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на прясна яйчена застройка

Яйчената застройка има типичен жълт цвят, пухкава консистенция и вид на пчелна пита. Изключително меката яйчена застройка се разтваря лесно в гореща вода и след това става още по-мека. Яйчената застройка е много питателна, тъй като се състои предимно от мазнини. Тя може да се фрагментира или напластява.


Произход

Откъде произхожда яйчената застройка?

Произходът на яйчената застройка е спорен, но се смята, че първоначално е била по-скоро придворно блюдо. Тя се е сервирала и като ястие за закуска, преди постепенно да започне да се използва като добавка за супа. Понастоящем яйчената застройка се използва предимно като питателна добавка за апетитни супи.


Сезон

Кога е сезонът на яйчената застройка?

Тъй като основните съставки за приготвянето ѝ са достъпни през цялата година, яйчената застройка не е сезонен продукт. Тя се предлага в търговската мрежа през цялата година – прясна или в готов вид Съществуват и много полуготови ястия, които включват яйчена застройка, които трябва единствено да се сварят.

Нашите предложения за млечни продукти и яйца

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва яйчената застройка и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясна яйчена застройка

Яйчената застройка е класическа добавка или съставка за супа. Готовата яйчена застройка просто се поставя във все още горещата супа и се консумира заедно с нея. Обикновено се използва и като гарнитура към солени ястия, като спанак и картофи както и към месни ястия. В някои култури яйчената застройка е и класическо ястие за закуска, например в Япония. Там тя се консумира заедно с мед и съответно представлява сладък вариант на по-солената европейска яйчена застройка. Тъй като прясната яйчена застройка е бързо разваляща се храна, в идеалния случай тя трябва да се консумира веднага след приготвянето ѝ. Ако се съхранява в хладилник, тя може да издържи най-много един ден.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с яйчена застройка


Съставки

Какво съдържа яйчената застройка?

Яйчената застройка осигурява на човешкия организъм висококачествени протеини и полезни мазнини, които поддържат имунната система, спомагат за изграждането на мускулите и предотвратяват сърдечносъдови заболявания. Затова редовната консумация на яйчена застройка се счита за безвредна и е здравословна добавка към обилни ястия или супи.

Хранителна стойност
 

ккал: 111 ккал

Въглехидрати: 3,29 гр

Белтъчини: 7,28 гр

Мазнини: 7,61 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,14 µg

Витамин B1: 0,05 мг

Витамин В2: 0,24 мг

Витамин В6: 0,05 мг

Витамин С: 0,63 мг

Витамин Е: 0,97 мг

 

Минерали

 

Калций: 87 мг

Желязо: 0,85 мг

Калий: 138 мг

Магнезий: 11 мг

Натрий: 201 мг