Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пушено свинско филе – крехко, нискокалорично

Пушеното свинско филе е леко изсушено и пушено. Месото е крехко и с деликатен вкус. Една специална разновидност е така нареченото „парижко пушено филе“. Освен това то е покрито с тънък слой бекон, който запазва месото сочно.

Полезна информация

Пушеното свинско филе притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на пушено свинско филе

Наименованието на този вид филе на немски е „сьомгово“, което идва от котлетите, които се наричат сьомгови котлети. Пушеното свинско филе се приготвя от леко изсушено и пушено свинско месо. Методът на производство е подобен на този на суровото филе. Ценен специалитет е парижкото свинско филе, което е обвита в тънък слой бекон, за да се запази сочността на месото. За целта се използва само обезкостено месо от свински бут без тлъстини. Втвърдява се и след това се суши на въздух. Този процес запазва сочността и удължава срока на годност на месото.


Произход

Откъде произхожда пушеното свинско филе?

Обикновено филето се приготвя от свински бут. Филето може да се състои от цялото бутче, включително костите и кожите, или само от части от бутчето, като долната или горната кожа, т.нар. момици или бекон. Може да се направи разграничение между пушено и варено свинско филе. Готовите пушени продукти се поставят в квадратни, кръгли или овални форми след опушването и се готвят при температура не по-висока от 70 градуса. В 100 грама пушено свинско филе се съдържат следните хранителни стойности: 19 грама протеини, 4 грама мазнини и 115 килокалории.


Сезон

Кога е сезонът на пушеното свинско филе?

Пушеното свинско филе се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва пушеното свинско филе и как се съхранява?

Детайлно изображение на пушено свинско филе

Пушеното свинско филе е отличен студен колбас с хляб, хлебчета, багети и хрупкав хляб. Тънките резени са идеален компонент на диета с ниско съдържание на мазнини и ниско съдържание на калории. Съществуват много обилни ястия с пушено свинско филе. Пушеното свинско филе е популярно в запеканки и скари, пържена с паста с бъркани яйца и праз, както и в салати и супи.

Как да съхраняваме пушеното свинско филе?

Не е задължително пушеното свинско филе като цяло парче да се съхранява в хладилник. Оптимално е обаче съхранението на хладно и сухо място. Впрочем колбасите и месните продукти се охлаждат най-добре точно над отделението за зеленчуци. Ако опаковката на пушеното свинско филе е все още запечатана и вакуумирана, обърнете внимание на посочения минимален срок на годност. Пушеното свинско филе може да се замразява във вакуумирана опаковка.


Рецепти

Какво можем да приготвим с пушеното свинско филе?


Съставки

Какво съдържа пушеното свинско филе?

В сравнение с другите колбаси, пушеното свинско филе има ниско съдържание на мазнини и е нискокалорично. То съдържа само около 115 килокалории.

Хранителна стойност
 

ккал: 116 ккал

Въглехидрати: 0,89 гр

Протеини: 18,28 гр

Мазнини: 4,36 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,69 мг

Витамин В2: 0,17 мг

Витамин В6: 0,5 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,22 мг

 

Минерали

 

Калций: 32 мг

Желязо: 1,62 мг

Калий: 253 мг

Магнезий: 29 мг

Натрий: 2473 мг