Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Груб лебервурст – с всякакъв хляб

Грубият лебервурст е труден за разрязване варен колбас. Приготвя се от различни животински съставки, особено такива с високо съдържание на мазнини, включително мускулно месо, бекон и черен дроб.

Полезна информация

Грубият лебервурст притежава следните специални характеристики:

Детайлно изображение на груб лебервурст

Грубият лебервурст е варен колбас. В него се съдържат свинско месо, свински черен дроб, бекон и подправки. Средното съдържание на едрозърнест черен дроб в грубия лебервурст е между 10 и 35%. Обикновено не се приготвя с нитритна втвърдяваща сол, поради което има сивкав цвят. Богат е на витамини и минерали.


Произход

Какъв е произходът на грубия лебервурст?

Терминът „лебервурст“се споменава още през XI и XII век. По това време колбасите от черен дроб традиционно се произвеждат от домашни производители след сезонно клане и се приготвят за използване на всички остатъци от прасетата. Тогава в производството на колбаси се създават фините, средните и грубите разновидности на лебервурста. На регионално ниво се създават и други варианти, които се различават по отношение на подправките и пропорциите на месото, черния дроб и бекона.


Сезон

Кога е сезонът на грубия лебервурст?

Грубият лебервурст може да се намери през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва грубият лебервурст и как се съхранява?

Детайлно изображение на груб лебервурст

Грубият лебервурст е отлична идея за спред върху хляб, багета или малки хлебчета. Можем да усъвършенстваме вкуса му с кромид или див лук. Топлият, пресен лебервурст, както и кървавиците и месо от корема, са част от традиционното немско ястие шлахтплате. Често това ястие е с гарнитура от кисело зеле с картофи или хляб.

Как най-добре се съхранява грубият лебервурст?

Грубият лебервурст в черва се консумира пресен, при възможност. Подобно на всички варени колбаси, грубият лебервурст може да се съхранява в хладилника от два до четири дни при температура от нула до четири градуса. Впрочем колбасите се охлаждат най-добре в хладилника точно над отделението за зеленчуци. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Консервиран в консервна кутия или буркан, грубият лебервурст може да се съхранява в хладилник в продължение на шест до осем месеца. Грубият лебервурст може и да се замразява при температура минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с груб лебервурст


Съставки

Какво съдържа грубият лебервурст?

Грубият лебервурст е ценен източник на желязо, тъй като съдържа 5 милиграма лесно усвоимо желязо на всеки 100 грама продукт. Колбасът съдържа и жизненоважните витамини В12 и В6, както и незаменимите минерали калций и магнезий. Витамините В2 и В3 играят важна роля в обмяната на веществата. Съдържащите се минерали калций и магнезий укрепват сърцето, костите и мускулите, особено при стрес и физическо натоварване.

Хранителна стойност
 

ккал: 354 ккал

Въглехидрати: 0,94 гр

Протеини: 13,9 гр

Мазнини: 33,2 гр

Витамини

 

Витамин А: 8,3 µg

Витамин B1: 0,21 мг

Витамин В2: 0,92 мг

Витамин В6: 0,37 мг

Витамин С: 16,53 мг

Витамин Е: 0,4 мг

 

Минерали

 

Калций: 41 мг

Желязо: 5,3 мг

Калий: 143 мг

Магнезий: 18 мг

Натрий: 810 мг