Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Обезмаслен лебервурст – подходящ за мазане

Обезмасленият лебервурст спада към групата на т.нар. варени колбаси. Те се приготвят предимно от предварително запарено или сготвено месо, животински карантии, кожи или бекон. Но за варените колбаси се използват и материали, като напр. черен дроб. 

Полезна информация

Обезмасленият лебервурст притежава следните специални характеристики:

Детайлно изображение на обезмаслен лебервурст

Обезмасленият лебервурст представлява варен колбас. В него се съдържат свинско месо, свински черен дроб, бекон и подправки. Обезмасленият лебервурст е със средно съдържание на черен дроб от 10 до 35% и е едрозърнест. В зависимост от рецептата се добавят също нарязан на ситно лук и типични подправки, напр. черен пипер, нитритна сол за осоляване, джинджифил, индийско орехче, бахар, майорана, мащерка и кардамон. Колбасът от черен дроб е финозърнест и подходящ за мазане. По принцип варените колбаси се делят на твърди варени колбаси за рязане, така наречените аспики или желирани колбаси, варени колбаси и варени колбаси за мазане. Варените колбаси включват и диетични колбаси от черен дроб.


Произход

Откъде произхожда обезмасленият лебервурст?

Терминът „лебервурст“ се споменава още през XI и XII век. По това време колбасите от черен дроб традиционно се произвеждат от домашни производители след сезонно клане и се приготвят за използване на всички остатъци от прасетата. Тогава в производството на колбаси се създават фините, средните и грубите разновидности на лебервурста. На регионално ниво се създават и други варианти, които се различават по отношение на подправките и пропорциите на месото, черния дроб и бекона.


Сезон

Кога е сезонът на обезмасления лебервурст?

Обезмасленият лебервурст може да се намери през цялата година.

Нашите предложения за месо и колбаси

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва обезмасленият лебервурст и как се съхранява?

Детайлно изображение на обезмаслен лебервурст

Той е изключително подходящ за мазане върху хляб, багети или хлебчета. Може да се овкуси с кромид или див лук. Топлият, пресен лебервурст, както и кървавиците и месо от корема, са част от традиционното немско ястие шлахтплате. Често това ястие е с гарнитура от кисело зеле с картофи или хляб.

Как да съхраняваме обезмасления лебервурст?

Обезмасленият лебервурст в черва, трябва да се консумира пресен, при възможност. Подобно на всички варени и пушени колбаси, обезмасленият лебервурст може да се съхранява в хладилника от два до четири дни при температура от нула до четири градуса. Впрочем колбасите се охлаждат най-добре в хладилника точно над отделението за зеленчуци. Вече отворените продукти трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Обезмасленият лебервурст може да се съхранява и извън хладилника в консерви или буркани в продължение на шест до осем месеца. Обезмасленият лебервурст може и да се замразява при температура от минус 18 градуса. Трябва да се уверим, че опаковката е плътно затворена.


Съставки

Какво съдържа обезмасленият лебервурст?

Обезмасленият лебервурст е ценен източник на желязо, тъй като съдържа 7,5 милиграма лесно усвоимо желязо на 100 грама. Той съдържа и жизненоважните витамини В12 и В6, както и незаменимите минерали калций и магнезий. Витамините В2 и В3 играят важна роля в обмяната на веществата. Съдържащите се минерали калций и магнезий укрепват сърцето, костите и мускулите, особено при стрес и физическо натоварване.

Хранителна стойност
 

ккал: 333 ккал

Въглехидрати: 0,98 гр

Протеини: 15,96 гр

Мазнини: 29,88 гр

Витамини

 

Витамин А: 10,48 µg

Витамин B1: 0,26 мг

Витамин В2: 1,31 мг

Витамин В6: 0,34 мг

Витамин С: 22,39 мг

Витамин Е: 0,35 мг

 

Минерали

 

Калций: 12 мг

Желязо: 7,49 мг

Калий: 244 мг

Магнезий: 19 мг

Натрий: 663 мг