Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Бавария Блу – пикантно синьо сирене

Името „Bavaria Blu(e)“ от една страна означава баварско синьо сирене, а от друга страна – малка синя камбанка. Това е сиренето, за което говорим. Характеризира се с пикантен, солен вкус и кремообразна консистенция.

Полезна информация

Сиренето Бавария Блу притежава следните специални качества

Детайлно изображение на прясно сирене Бавария Блу

Баварското синьо сирене е вид меко сирене, което комбинира Камембер със синя плесен. Това се постига чрез третиране с два вида благородни гъби. В резултат, то има плътна бяла плесенна кора от културата „Penicillium camemberti“ и синьо мрамориране. Терминът "плесен" в този контекст не е отрицателен; той буквално е „благородна“ плесен. Скъпоценната плесен се състои от специално култивирани култури, които усъвършенстват и подобряват определен продукт.

Така се създава моделът от благородна плесен

Отглеждането на благородната плесен е интересно – обикновено това се осъществява върху хляб. Когато хлябът се покрие напълно с плесен, той се изсушава, смила се на ситно и се втечнява. Тази синьо-зеленикава блестяща плесенна маса се вкарва с помощта на спринцовка във все още неузрялото сирене. След това нетоксичните култури преминават през сиренето като вени и се разклоняват. Някои сортове се пробождат с дълги и дебели игли по време на този процес, за да може повече кислород да проникне във вътрешността и да стимулира по-нататъшния растеж на гъбичките.


Произход

Откъде произхожда сиренето Бавария Блу?

Продуктът е пуснат на пазара през 1972 г. Оттогава Бавария Блу се радва на постоянно нарастваща популярност. Твърди се, че тайната му се крие в традиционните рецепти и майсторството на приготвяне на сиренето, както и в невероятно вкусното мляко от Баварските Алпи и подножието на Алпите. На щанда за сирена то се предлага както пакетирано, така и в насипен вид. Сега то се разпространява в целия свят.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Бавария Блу?

Бавария Блу се предлага на пазара през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 17.06.2024 до 23.06.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва Бавария Блу и как се съхранява?

Детайлно изображение на прясно сирене Бавария Блу

Съществува Бавария Блу за всеки вкус – от много меко до изключително пикантно. Всички разновидности могат да се консумират в чист вид , но имат и чудесен вкус при класическата комбинация с хляб. Бавария Блу разнообразява всяко плато със сирена, може да се сервира както като предястие, така и като десерт. То може да се използва дори и за готвене, например като добавка към месни ястия. Сиренето също така придава и изключително специфичен вкус на супи или сосове.

Как трябва да се съхранява баварското синьо сирене?

Независимо от начина, по който искате да му се насладите, то винаги трябва да се съхранява в хладилника у дома. След като се отвори, то се запазва в добро състояние в продължение на една седмица. При съхранението на синьото сирене е важно то винаги да се съхранява отделно от другите сирена, тъй като спорите на плесените могат да преминат и към тях. В подобен случай полезната плесен ще влоши качеството си. Няколко минути преди консумация, сиренето трябва да се извади от хладилника, за да може да развие напълно вкуса си.


Съставки

Какво съдържа Бавария Блу

Баварското синьо сирене се характеризира с висока наситеност на хранителни вещества. То е богато на калций, има високо съдържание на протеини и съдържа витамини, минерали и микроелементи

Хранителна стойност
 

ккал: 413 ккал

Въглехидрати: 0 g

Белтъчини: 13,2 гр

Мазнини: 40 гр

Витамини

 

Витамин А: 440 µg

Витамин B1: 0,04 мг

Витамин В2: 0,35 мг

Витамин В6: 0,15 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 1,2 мг

 

Минерали

 

Калций: 360 мг

Желязо: 0,3 мг

Калий: 100 мг

Магнезий: 18 мг

Натрий: 700 мг